Za veći rang takmičenja potrebni sponzori 1

Sada, kada imam tri titule, probaću da nađem finansijsku podršku kako bih se oprobao u jačoj klasi. Ako u tome uspem i ako dobijem ozbiljniji automobil, braniću čast Srbije u generalnoj klasi, u najjačoj klasi automobila.

To kaže Luka Kotorčević, dvadesetogodišnji Užičanin, trostruki automobilski šampion Srbije u automobilizmu. Luka je ove godine osvojio tri šampionske titule u nacionalnoj klasi – jednu na reliju i dve na brdskim trkama, i to u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Istakavši da su mu uzori Mikica i Milovan Vesnić, automobilski šampioni takođe iz Užica, on kaže da se nada i saradnji sa njima, ukoliko bude uspeo da se izbori za takmičenje u višoj klasi.

– Karting sam počeo da vozim pre sedam godina, a auto trke kada sam navršio 16 godina i vozim ih već tri i po godina. Najveći uspeh sam postigao ove godine, osvojivši tri šampionske titule – na reliju u klasi N, Nacionalna klasa, a druge dve na brdskim trkama u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Do sada niko nije uspeo da tokom jedne sezone uzme tri titule, ali meni je to pošlo za rukom. Imao sam nameru da osvojim i četvrtu, ali zbog incidenta nisam uspeo u poslednjoj trci, pa sam bio treći – kaže Luka, koji je i uspešan student Matematičkog fakulteta u Beogradu.

– Fakultet ću sigurno da završim, jer je to nešto što me veoma zanima, ali neću odustati od trka i većih ambicija u automobilizmu. Ako bih našao dobrog sponzora, voleo bih da se okušam u našoj generalnoj klasi i da vozim nekoliko trka na Balkanu. Nadam se da ću u naredne tri do četiri godine uspeti da uđem i u juniorsku klasu evropskog šampionata, odakle bih mogao da napredujem – rekao je Luka.

– Ovo je izuzetno skup sport i u klasi „jugo“, koju vozim, a da i ne govorim o jačim klasama. Sama sezona i cela logistika, bez kvarova i kupovine automobila, košta oko 10. 000 evra. Da bih prešao u jaču klasu, potrebno mi je još više novca i iskreno se nadam da ću posle ovih titula moći da pronađem sponzore – poručio je mladi automobilista.

Podrška grada

Podsećajući na činjenicu da je Užice decenijama u vrhu automobilskog sporta i da je iznedrio najveće autombilske asove poput Miluna i Mikice Vesnić i drugih, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je, tokom nedavnog prijema za Luku Kotorčevića, poručio je da bi užički privrednici trebalo da mu pomognu da nastavi uspešnu karijeru. – Lokalna samouprava će pokušati da izdvoji više novca kako bi mu bilo lakše da se takmiči, ali i da pomogne da neko od užičkih privrednika prihvati da bude jedan od sponzora, jer Luka to zaslužuje – rekao je Petković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari