Zahuktali Kecmanović prvi put sa Kordom 1 EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Posle odličnih partija u Indijan Velsu, srpski teniser sa Amerikancem igra za osminu finala Mastersa u Majamiju.

Možda i najbolji tenis od upliva u profesionalne vode trenutno demonstrira Miomir Kecmanović. Na nedavno završenom Indijan Velsu srpski teniser stigao je do četvrtfinala, a da je fizički odlično spremljen pokazuje u Majamiju, drugom Mastersu u sezoni, koji je počeo samo par dana nakon turnira u kalifornijskoj pustinji. Beograđanin je eliminisao dvojicu izuzetno respektabilnih tenisera pre nego što se izborio za susret sa vršnjakom Sebastijanom Kordom, sa kojim će danas u 15 časova igrati u meču za plasman u osminu finala Mastersa u Majamiju.

Kecmanoviću Florida veoma prija, posebno jer je na terenima na periferiji Majamija i stasavao kao teniser, nakon što se sa 13 godina uputio u Sjedinjene Američke Države. Davne 2015. upravo je na Floridi osvojio omladinski “Oranž Boul” postavši jedan od najmlađih šampiona u istoriji možda i najprestižnijeg turnira za tenisere do 18 godina. Nakon što je na Indijan Velsu ispao u četvrtfinalu od, kasnije će se ispostaviti, šampiona Tejlora Frica, Kecmanović se odmah upitio na Floridu svestan veoma teškog rasporeda koji je podrazumevao duele, prvo protiv nekadašnjeg igrača u Top 10 – Džeka Soka (2:0) a zatim i jedne od najvećih nada svetskog tenisa, Feliksa Ože-Alijasama (2:0). Sjajan je bio srpski teniser u oba duela, u meri da bi i u ponedeljak mogao da nastavi sa izuzetnim partijama, faktički od početka 2022. Prema kompetentnim hroničarima Kecmanovićeve karijere, najveći napredak ostvario je u bekhendu sa osnovne linije, u smislu agresivnosti i sposobnosti da precizno gađa paralele, kao i dijagonale.

Srbin će naspram sebe imati vršnjaka Sebastijana Kordu, rođenog u Americi, ali slavnih čeških korena, s obzirom na to da mu je otac čuveni Petar Korda, nekadašnji osvajač Australijan opena i finalista Rolan Garosa. Sebastijan je u Majami stigao osokoljen pređašnjim partijama u Kaliforniji. Još uvek se prepričava način na koji je izgubio od Rafaela Nadala u drugom kolu, s obzirom na to da je u trećem setu imao prednost od 5:2 u gemovima. Korda je trenutno 38. na ATP listi i do sada se nije sastajao sa Kecmanovićem na zvaničnim turnirima u seniroskoj konkurenciji. Popularni Miša uspeo je u poslednjih dvadesetak dana da ostvari dve pobede protiv tenisera iz Top 10 i to nad Mateom Beretinijem na Indijan Velsu i Feliksom Ože-Alijasamom u prethodnom kolu mastersa u Majamiju, što je još jedan od dokaza da je posebno nezgodan na tvrdoj podlozi.

Fantastična serija na tvrdoj podlozi

Miomir Kecmanović gradi tenisku karijeru stilom igre koji je posebno produktivan na tvrdoj podlozi. Samo u 2022. srpski teniser u nizu je od čak deset pobeda na poslednjih trinaest mečeva. U tom periodu, stigao je do četvrtfinala Indijan Velsa, trenutno je u trećem kolu Majamija, a ima i perfektnih 2-0 protiv igrača iz Top 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari