Završnica WTA turnira u Dubaiju proteći će bez najboljih srpskih teniserki. Posle Ane Ivanović koja je stala već u četvrtfinalu, bez šanse da se bori za titulu ostala je i Jelena Janković. Četvrta teniserka sveta posle dva sata i 42 minuta izgubila je polufinale od Ruskinje Svetlane Kuznjecove – 1:2 (7:5, 4:6, 3:6).

Završnica WTA turnira u Dubaiju proteći će bez najboljih srpskih teniserki. Posle Ane Ivanović koja je stala već u četvrtfinalu, bez šanse da se bori za titulu ostala je i Jelena Janković. Četvrta teniserka sveta posle dva sata i 42 minuta izgubila je polufinale od Ruskinje Svetlane Kuznjecove – 1:2 (7:5, 4:6, 3:6). Kuznjecova će u finalu igrati protiv zemljakinje Elene Dementijeve ili Italijanke Frančeske Skjavone.
Jankovićeva je prvi set rutinskom igrom rešila u svoju korist, ali je drugi počela veoma loše, gubitkom tri gema. Ipak, uzvratila je još boljom serijom za vođstvo – 4:3, međutim, odmah je dozvolila Kuznjecovoj da joj oduzme servis, a onda u desetom gemu Ruskinja je došla i do izjednačenja. U nastavku, naša teniserka je na svoj servis spasila šest uzastopnih meč-lopti i smanjila na 5:3, ali više nije imala snage, pa je protivnica na impresivan način odservirala gem za finale.

Donacije Đokovića i Tipsarevića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari