Zbog korona virusa staje i Premijer liga 1Foto: FoNet/AP

Takmičenje u engleskoj Premijer ligi prekinuto je posle dogovora klubova i rukovodstva lige, a nakon potvrde da su zaraženi fudbaler Čelsija Hadson-Odoi i trener Arsenala Mikel Arteta, dok su tri igrača Lestera u izolaciji, preneo je BBC.

Uefa je već ranije odložila Ligu Šampiona i Ligu Evrope, a košarke i tenisa takođe neće biti u narednom periodu. Revanš mečeva osmine finala Lige šampiona i Lige Evrope, koji su bili zakazani za sledeću nedelju, ipak neće biti, odlučila je Uefa.

Odložen je i žreb za četvrtfinale koji je trebalo da bude održan 20. marta, kao i mečevi Lige šampiona za mlađe kategorije.

Krovne svetske sportske organizacije čak razmatraju pomeranje Evropskog prvenstva u fudbalu i Olimpijskih igara u Tokiju, a koje su zakazane za leto.

Uprkos zabrani i apelima klubova i medicinskih stručnjaka, i u Parizu i Valensiju su se navijači skupili ispred stadiona kako bi pružili podršku ekipama.

Inače, Juventus je prvi klub u Evropi čijem je fudbaleru, Danijeleu Ruganiju, potvrđen korona virus. Zbog toga su svi igrači ovog italijanskog kluba stavljeni u karantin.

Sva je prilika i da će duel fudbalskih reprezentacija Norveške i Srbije u Oslu u baražu Lige nacija biti odložen.

Italijansko fudbalsko prvenstvo takođe je odloženo barem do 3. aprila, a ova zemlja je, posle Kine, najveće žarište korona virusa.

Istu odluku doneli su i čelnici francuske fudbalske Lige 1, španske Primere, holandske Eredivizije i Hrvatske.

Evropska fudbalska unija (UEFA) blizu je odluke da kontinentalni šampionat pomeri za 2021. godinu, preneo je ugledni francuski sportski list L’Ekip.

Čelnici evropske kuće fudbala zaista će se sastati sledećeg utorka kako bi razmotrili mogućnost odlaganja šampionata koji bi trebalo da se održi u 12 država.

Finale lige šampiona trebalo bi da se igra 30. maja u Istanbulu, a Evropsko prvenstvo na programu je od 12. juna do 12. jula. Glavna fudbalska liga Amerike (MLS) takođe je najavila prekid sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari