Željko Obradović o Asvelu: Moramo da obratimo pažnju na šut za tri poena 1Foto: Starsport

Pobeda na terenu Crvene zvezde košarkašima Partizana predstavlja najbolji podstrek pred sutrašnji meč sa Asvelom u Beogradskoj areni, u 22. kolu Evrolige (20.30).

Crno-beli bi trebalo da iskoriste povoljan raspored u duplom, ovonedeljnom kolu.

Sutra uveče, meč sa Asvelom mogao bi da predstavlja zicer za pulene Željka Obradovića, koji su kod kuće gotovo nepobedivi od starta takmičarske godine (samo dva izgubljena meča9.

„Treba da pokušamo da popravimo neke stvari koje smo u toj prvoj utakmici slabo radili. Oni su u poslednjem kolu Evorlige odigrali sjajno protiv Fenerbahčea, juče su imali neke probleme gde im glavni centar Fal nije igrao. Igrali su u prvenstvu Francuske i izgubili od Monaka, ali mi skauting pravimo prema našoj utakmici i onome što je bilo izuzetno dobro u njihovoj pobedi protiv Fenerbahčea. Oni su igrali strašno agresivno, otvorili utakmicu izvanredno i sjajno šutirali za tri poena. To je ono o čemu moramo sutra da vodimo računa“, poručio je Željko Obradović, kojem je još uvek u sećanju poraz iz prvog dela šampionata u Francuskoj, u poslednjim sekundama utakmice (91:87).

U okviru svojih impresija pred meč, Danilo Anđušić je naglasio značaj Nanda de Koloa za svoje saigrače.

„Očekuje nas još jedna bitna utakmica. Igramo protiv ekipe koja je dobra, iako možda rezultati u poslednje vreme to ne pokazuju, mada su imali neke sjajne pobede, poput one protiv Fenerbahčea. Igraju veoma dobro, mislim da će biti jako motivisani da pred našim navijačima ostvare pobedu i povećaju šanse za plej-of. Imaju iskusan tim, iskusne igrače. Pojačali su se, imaju De Koloa koji je lider ekpe i sigurno će biti potrebno da zaustavimo njega i njegovu kreaciju u igri. Nadam se da ćemo nastaviti ovaj dobar niz koji smo napravili u poslednje vreme i da ćemo u dobrom raspoloženju putovati u Kaunas.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari