Ženska streljačka ekipa osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 1Foto: Streljački savez Srbije

Ženska streljačka reprezentacija Srbije osvojila je danas zlatnu medalju pištoljem na Evropskom prvenstvu u norveškom Hamaru.

Srpski tim nastupio je u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić, a u finalu je pobedio Italiju sa 17:9. To je peto odličje za Srbiju u Hamaru.

Tokom celih kvalifikacija Srbija je bila pri vrhu. U prvoj fazi zauzela je drugo mesto, na istoj poziciji završila je i drugi deo kvalifikacija i plasirala se u meč za zlato sa Italijom.

Srpski tim poveo je u finalu sa 8:2, Italijanke su uspele da smanje zaostatak na dva poena (6:8, 7:9, 9:11), ali je Srbija posle toga u tri uzastopne serije bila uspešnija i pobedila sa 17:9.

„Uspevale smo da kontrolišemo meč. Mladi i perspektivni italijanski tim je dokazao kvalitet, jer uspeo je se vrati posle našeg dobrog početka i smanji zaostatak. Ali dale smo sve od sebe da ih zaustavimo i nismo im dozvolile da izjednače. Kada je o mom učinku reč, tri medalje u tri discipline su sjajna stvar. Kada moram da izdvojim jedno od ta tri odličja, možda bi to ipak bilo srebro, jer duel za zlato sa Olenom Kostevič je bio velika borba u kojoj su nijanse odlučivale“, navela je Arunović.

Muški tim pištoljem Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov zauzeo je šestu poziciju u drugoj fazi kvalifikacija i nije prošao do duela za medalje.

U ekipnom takmičenju muškaraca puškom Srbija u sastavu Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Milenko Sebić je zauzela sedmo mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari