U finalu Mastersa u Rimu Bob i Majk Brajan bili su nerešiv zadatak za Zimonjića i Nestora, međutim, situacija se bitno promenila posle samo sedam dana, u borbi za trofej u Hamburgu. Srpsko-kanadski par ovoga puta nadigrao je braću Brajan 2:1 (6:4, 5:7, 10:8) i tako osvojio treću zajedničku titulu u dublu, prvu u ovoj sezoni.

U finalu Mastersa u Rimu Bob i Majk Brajan bili su nerešiv zadatak za Zimonjića i Nestora, međutim, situacija se bitno promenila posle samo sedam dana, u borbi za trofej u Hamburgu. Srpsko-kanadski par ovoga puta nadigrao je braću Brajan 2:1 (6:4, 5:7, 10:8) i tako osvojio treću zajedničku titulu u dublu, prvu u ovoj sezoni. Nenad Zimonjić je pobedom u Hamburgu upisao 19. trofej u igri parova u karijeri, a njegovom parteru Danijelu Nestoru ovo je inače treća titula na Otvorenom prvenstvu Nemačke.
– Nenad i ja smo sjajano odigrali ovo finale i jednostavno sa takvom igrom nismo mogli da izgubimo. U Hamburgu sam pobedio 1996. i 2003 i od tada se tenis u dublu puno promenio. Taj-brejk sada je ove duele učionio mnogo zanimljivijim – rekao je Danijel Nestor na ceremoniji proglašenja pobednika.
Do vođstva u setovima, Zimonjić i Nestor stigli su zahvaljujući dobrom servisu. U sedmom gemu uspeli da naprave brejk što im je i donelo prednost. Nastavak je doneo neizvesnu borbu, a igra „gem za gem“ prekinut je u 12 gemu, kada su Amerikanci iskoristili prvu od 10 brejk lopti i izjednačili rezultat na 1:1.
U taj-brejku Zimonjić je sa dva sjajna poteza doneo je nedostižnu prednost – 9:7. Ubrzo zatim na servis Nestora, srpsko-kanadska kominacija upisala je i pobednički poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari