Zoran Lončar i Časlav Ilić na čelu FK Smederevo 1Foto: Podunavlje.info

Najpre je usvojena ostavka dosadašnjeg predsednika Skupštine kluba Miroljuba Radovanovića, na čije mesto je izabran Časlav Ilić, nekadašnji član rukovodstva FK Sartid. Nakon podnetog izveštaja, usvojena je i ostavka dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Dejana Stošića. Ovu funkciju obavljaće ubuduće Zoran Lončar, nekadašnji prvotimac OFK Beograda i brojnih domaćih i inostranih klubova, kao i sportski direktor romantičara sa Karaburme.

– Nije bilo nikakvih pritisaka, ostavku sam podneo iz privatnih razloga jer nisam više u mogućnosti da obavljam ovu važnu i zahtevnu funkciju. Odlazim razočaran što nismo uspeli da ostvarimo plasman u Prvu ligu, ali i ponosan na činjenicu da klub nema nikakvih dugovanja. Mom nasledniku želim mnogo uspeha i ostvarenje onoga što mi nismo uspeli – rekao je Dejan Stošić.

– Nisam političar, a ni finansijer, već sportski radnik, maksimalno posvećen svom poslu. Ne pripadam grupi onih koji garantuju prvo mesto, ali uz pomoć saradnika ću učiniti sve kako bi, bez pritiska na trenere i igrače, strpljivim radom, stigli do cilja. Pored mnogo veće pažnje mlađim kategorijama, moramo da poboljšamo i infrastrukturu, uz bar jedan pomoćni teren. Imam obećanje lokalne samouprave da će u što skorijem roku obezbediti potrebnu lokaciju, što će, uz adekvatan stručan kadar, ubeđen sam doneti boljitak – rekao je, između ostalog, Zoran Lončar nakon što je izabran na funkciju.

Na njegov predlog imenovani su članovi Upravnog odbora u kome su Jovan Beč, sportski direktor, Saša Branežac, Goran Jovanović i Zoran Široki, uz napomenu da će se u hodu priključiti još tri člana. Pored toga, za vršioca dužnosti generalnog sekretara imenovan je Marjan Milenković, a za predsednika Nadzornog odbora Slaviša Mitrović Uča.