Zoran Lončar i Časlav Ilić na čelu FK Smederevo 1Foto: Podunavlje.info

Na vanrednoj sednici Skupštine FK Smederevo 1924, izabrani su novi čelnici smederevskog srpskoligaša, prenosi Podunavlje.info.

Najpre je usvojena ostavka dosadašnjeg predsednika Skupštine kluba Miroljuba Radovanovića, na čije mesto je izabran Časlav Ilić, nekadašnji član rukovodstva FK Sartid. Nakon podnetog izveštaja, usvojena je i ostavka dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Dejana Stošića. Ovu funkciju obavljaće ubuduće Zoran Lončar, nekadašnji prvotimac OFK Beograda i brojnih domaćih i inostranih klubova, kao i sportski direktor romantičara sa Karaburme.

– Nije bilo nikakvih pritisaka, ostavku sam podneo iz privatnih razloga jer nisam više u mogućnosti da obavljam ovu važnu i zahtevnu funkciju. Odlazim razočaran što nismo uspeli da ostvarimo plasman u Prvu ligu, ali i ponosan na činjenicu da klub nema nikakvih dugovanja. Mom nasledniku želim mnogo uspeha i ostvarenje onoga što mi nismo uspeli – rekao je Dejan Stošić.

– Nisam političar, a ni finansijer, već sportski radnik, maksimalno posvećen svom poslu. Ne pripadam grupi onih koji garantuju prvo mesto, ali uz pomoć saradnika ću učiniti sve kako bi, bez pritiska na trenere i igrače, strpljivim radom, stigli do cilja. Pored mnogo veće pažnje mlađim kategorijama, moramo da poboljšamo i infrastrukturu, uz bar jedan pomoćni teren. Imam obećanje lokalne samouprave da će u što skorijem roku obezbediti potrebnu lokaciju, što će, uz adekvatan stručan kadar, ubeđen sam doneti boljitak – rekao je, između ostalog, Zoran Lončar nakon što je izabran na funkciju.

Na njegov predlog imenovani su članovi Upravnog odbora u kome su Jovan Beč, sportski direktor, Saša Branežac, Goran Jovanović i Zoran Široki, uz napomenu da će se u hodu priključiti još tri člana. Pored toga, za vršioca dužnosti generalnog sekretara imenovan je Marjan Milenković, a za predsednika Nadzornog odbora Slaviša Mitrović Uča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari