Zrenjanin spreman za EP u košarci za žene 1Foto: Grad Zrenjanin

Zrenjanin je spreman za Evropsko prvenstvo u košarci za žene, ugostiće „D“ grupu a utakmice će odigrati reprezentacije Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije.

Takmičenje se održava u „Kristalnoj dvorani“ u Karađorđevom parku, počev od 27. juna. Tokom vikenda počelo je brendiranje hale, bočnih ulaza i enterijera, a postavljana je i folija za spoljno zatamnjivanje stakala.

– Svima nam je drago što će reprezentacija Srbije biti smeštena u Zrenjaninu. Naći će se u teškoj grupi sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom, ali smo sigurni da uz podršku navijača i prepunu „Kristalnu dvoranu“ možemo stići do Beograda i „Arene“, odnosno do borbe za medalju. Zrenjaninci su pokazali da daju podršku i drugim sportovima, a pošto mi smo i grad i država košarke, siguran sam da će odziv publike biti maksimalan – kaže predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine, Darko Karan. 

Prve utakmice u Zrenjaninu su na programu u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija i Belorusija – Srbija.

U petak, 28. juna, na programu su mečevi Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija. Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija, a potom i Belgija – Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari