Zvanični predlog da se užički stadion nazove po Radomiru Antiću 1Foto: N.Kovačević

Fudbalski klub Sloboda iz Užica je zvanično pokrenuo inicijatvu za to da se užički stadion, koji je u vlasništvu Grada Užica, nazove po Radomiru Antiću, fudbalskoj i trenerskoj legendi.

Predsednik Upravnog odbora kluba Nikola Sekulić je, 19. jula, uputio dopis predsedniku Skupštine grada Branislavu Mitroviću s predlogom da se o tome izjasni užička skupština, na svom prvom zasedanju.

„Mišljenja smo da su ime i dela Radomira Antića, posebno njegov odnos prema ovom gradu i njegovim stanovnicima, dovoljan razlog da se ova inicijativa usvoji. Inicijativa je više puta predočena javnosti, a ovo je i više nego opšte prihvaćen stav većine građana Užica“, naveo je u dopisu Sekulić.

Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada, kazao je za Danas da lično podržava tu inicijativu, ali da je potrebno da se, pre njenog stavljanja na dnevni red skupštinske sednice, obave konsultacije sa predsednicima odborničkih grupa.

„To je naša uobičajena praksa, pre utvrđivanja dnevnog reda. Sednica skupštine bi trebalo da bude početkom avgusta i inicijativa bi tada mogla da se uvrsti u dnevni red. Radomir Antić je to zaslužio, u svakom pogledu, kao čovek, Užičanin i veliki sportista. To je moje mišljenje i podržaću inicijativu, ali odluku o tome treba da donese Skupština grada“, objasnio je naš sagovonik.

Radomir Antić je preminuo 6.aprila prošle godine u Madridu, ali je urna, zbog pandemije virusa korona, tek 17.jula ove godine položena u grobnicu njegove porodice na groblju Dovarje u Užicu.

Antićeva želja je bila da bude sahranjen u Užicu, koje je neizmerno voleo. U njemu je, sa porodicom, živeo od svoje šeste godine i započeo fudbalsku karijeru u užičkoj Slobodi, 1967. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari