Odložena utakmica Junajteda i Liverpula iz bezbednosnih razloga 1Foto: FoNet/AP

Utakmica 34. kola Premijer lige između fudbalera Mančester junajteda i Liverpula odložena je danas iz bezbednosnih razloga, pošto su navijači mančesterskog kluba ušli na teren Old Traforda.

Utakmica je trebalo da počne u 17.30 na Old Trafordu, ali su nekoliko sati pre toga navijači Mančester junajteda upali na stadion i ušli na teren iz protesta protiv vlasnika, porodice Glejzer.

Navijači, njih nekoliko stotina, probili su ogradu i upali na teren, gde su uzvikivali poruke protiv vlasnika kluba, a neki su upalili i baklje.

Obezbeđenje je izbacilo navijače, koji su ljuti zbog uloge kluba u osnivanju evropske Superlige i načina vodjenja kluba. Većina navijača protestovala je ispred stadiona.

Početak utakmice je prvo bio pomeren, ali je zatim odlučeno da se duel odloži.

„Posle razgovora policije, Premijer lige, klubova i lokalnih čelnika, naša utakmica protiv Liverpula je odložena iz bezbednosnih razloga u vezi sa današnjim protestom. Razgovaraćemo sa Premijer ligom o novom terminu“, navodi se u saopštenju Mančester junajteda.

„Naši navijači su strastveni prema Mančester junajtedu i mi u potpunosti priznajemo pravo na slobodno izražavanje i mirne proteste. Međutim, žalimo zbog ometanja ekipe i postupaka koji su druge navijače, osoblje i policiju doveli u opasnost. Zahvalni smo policiji na podršci i pomoći ćemo joj u narednim istragama“, piše u saopštenju.

Takođe, nekoliko stotina navijača protestovalo je i ispred hotela u kome su smešteni igrači Junajteda.

Fudbalski klub Liverpul podržao je odluku o odlaganju.

„Naš stav je da bezbednost mora biti prvi faktor u odlučivanju, s tim što je sposobnost da se obezbedi sigurno okruženje za učesnike, osoblje i druge poseban prioritet. Očigledno je da danas nije bilo moguće to garantovati zbog situacije koja je brzo eskalirala. Nastavićemo da razgovaramo sa Mančester junajtedom, Premijer ligom i lokalnim vlastima kako bismo pronašli odgovarajući datum za novi termin odigravanja utakmice“, naveo je Liverpul.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.