Zvezda dobila Partizan u derbiju- 83:72 1FOTO: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 83:72 (20: 23, 28 :16, 22:14, 13: 19), u prvom ovosezonskom „večitom derbiju“, lakše nego što su verovatno očekivali, a manje ubedljivo nego što je tok utakmice nagoveštavao.

Zvezda je ostala neporažena i posle osam kola ABA lige, dok je Partizan, posle Budućnosti vezao drugi uzastopni poraz.

Urtakmica je faktički rešena već u drugoj četvrtini kad je, kako to vole da kažu pojedini komentatori, Zvezda „stisla“ odbranu, kao da je pre toga inače nije igrala. Kakogod, plod te prepoznatljive igre oko ivice faula bila je potpuna smušenost crno-belih u napadu, pre svih i najviše Hečera, te Ratkovice, dvojca baš zaduženog da igra liči na nešto, a ne ni na šta. Greške u seriji a da se i ne šutne na protivnički koš učinile su da se Zvezda naglo odlepljivala pretežno lakim poenima iz tranzicije.

U Partizanu osim Veličkovića nije bilo iole raspoloženog za jači otpor, Marinković, Birčević, te po običaju Majstorović, nisu pokazivali da se vraćaju iz „ponora“ forme, plejmerkeri su već pomenuti, Andrić je i dalje potpuno van ritma, a Vrabac je imao mnogo manju minutažu nego inače.

Zvezda je pod oba koša nadskočila Partizan, u periodima kad je izgledalo da crno-beli možda i mogu do nekog priključka, domaći su sebi obezbeđivali i po tri napada do konačne realizacije. Ni Zvezda nije pružila neku posebnu partiju, svoje veče je ipak imao Čarls Dženkins koji je bio tvorac egala u prvoj i pravljenja razlike u drugoj deonici, ujedno i najefikasniji u svom timu sa 19 poena. Odličnu rolu u jednom periodu imao je i Bjelica, koji je poentirao i iz reketa, i za tri, a imao i nekoliko vezanih ofanzivnih skokova.

Uz Dženkinsa jedini dvocifreni kod pobednika koji je u jednom trenutku vodio i sa 23 poena razlike bili su Mitrović (12) i Lazić (11). U Partizanu je očajni Hečer ipak dogurao do 16 poena, ali sa šutom iz igre 3-12 i četiri izgubljene lopte. Ratkovica i Veličković dali su po 11, a Birčević 10. Crno-beli su verovatno na duži period osrtali i bez Đorđa Majstorovića koji se povredio u poslednjoj deonici.

Zvezdu u četvrtak očekuje gostovanje Uniksu u Evroligi, dok će Partizan takođe na strani igrati protiv mađarskog Šolnoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari