Zvezda i Partizan u četvrtak biju poslednje jesenje evropske bitke: Ko igra za punjenje klupskog budžeta, a ko je nezadovoljan samo jednim porazom 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Crvena Zvezda i Partizan ulaze u poslednje kolo Lige Evrope, odnosno Lige Konferencije, u različitom raspoloženju.

I dok je Partizan favorit protiv Slovackog u Ligi konferencije (četvrtak 21 sat, RTS), dotle se isto ne može reći za Zvezdu koja gostuje Monaku (četvrtak 18:45 časova, RTS).

I jedni i drugi imaju sve u svojim rukama, ali lakše je reći nego pobediti tim iz Kneževine koji se i ove sezone nalazi u vrhu Lige 1. Partizanu je u poslednjem kolu dovoljan čak i bod, dok Zvezdi “igra” samo pobeda.

Partizan se preporodio dolaskom Gordana Petrića na klupu, koji je u samo par meseci prošao od iz faze posrnulog giganta do lidera grupe D Lige konferencije.

„Sutrašnjom utakmicom završava se ciklus grupne faze, trenutno smo u fudbalskom izlogu. Na nama je da dobijemo ili odigramo nerešeno i pokušamo na proleće da se prošetamo malo više Evropom, lepa je šansa za ove momke. Na prvoj utakmici kad sam došao rekao sam da nas jedino igrači mogu izvući iz postojeće krize, oni su to uradili i sve zasluge idu njima. Zahvaljujem im i čestitam na svemu što su uradili“, rekao je Petrić.

On je dodao da je uveren da će igrači dati sve od sebe da dođu do uspeha.

„Sutra je utakmica da sve potvrde, sve je zasluga igrača, a mi smo samo servis. Siguran sam da su oni svesni sutrašnje utakmice i da će pružiti maksimum. Neće biti nimalo laka utakmica, oni dolaze sa ciljem da pobede, dobijaju se novci bitni za budžet. Odložili su utakmicu u prvenstvu, znači da su ozbiljno shvatili“, naveo je Petrić.

Zbog kazne UEFA, utakmica će se u Humskoj igrati bez publike, odnosno dozvoljen je ulaz samo deci do 14 godina. Petrić je rekao da ima malu tremu zbog toga.

„Biće toliko dece, za sad 18.000, voleo bih da sve prođe u najboljem redu što se tiče ponašanja i igre, kako bi ova deca zapamtila sutrašnji dan. Možda će neko od njih biti novi fudbaler koji će igrati za Partizan. Verujem da će mnogo njih posle utakmice navijati za Partizan“, dodao je on.

Sa druge strane iz Zvezdinog tabora se nadaju da će uspeti da „prezime u Evropi“. Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela je istakao da će fudbaleri šampiona Srbije dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat u Kneževini.

„Nadam se prolasku u nokaut fazu ovog evropskog takmičenja. Idemo na pobedu, daćemo sve od sebe. Odigrali smo dosta dobrih utakmica u ovoj grupi. Lično, jedino sam ja bio nezadovoljan porazom od Trabzona u gostima. Već sam nekoliko puta rekao da smo ostale utakmice u grupi dobro odigrali. Nismo zaslužili poraze od Monaka u Beogradu i Ferencvaroša u gostima“, rekao je Mrkela novinarima uoči odlaska u Monako.

Iako su poznate formacije koje Gordan Petrić i Miloš Milojević najčešće praktikuju kao treneri, nije isključeno da će samo za ove mečeve primeniti nešto neočkivano, ne bi li iznenadili protivnika.

Stanje na tabeli daje više opcija Petriću koji može da utakmicu započne i sa dva klasična napadača – Andrijom Pavlovićem i Rikardom Gomešom, dok će trener Zvezde Miloš Milojević verovatno krenuti sa jednim klasičnim špicem Aleksandrom Pešićem, dok će iza njega po svemu sudeći delovati Aleksandar Katai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari