Zvezda ispustila pobedu nad Spartakom 1foto: Starsport

Meč sa Salcburgom u poslednjoj rundi kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona delovao je mnogo bliže u ponedeljak posle žreba nego sada posle remija Crvene zvezde protiv Spartaka iz Tranve u trećem kolu kvalifikacija za eltino takmičenje – 1:1 (1:1).

Napadali su crveno-beli slovački tim svih 90 minuta, stvarali gol šanse, ali zbog previše jeftino primljenog gola na svom terenu odluka o prolasku u narednu rudnu pašće u Trnavi sledeće srede.

Trebalo je crveno-belima u prvom poluvremenu 23. minuta da postignu gol, a zatim samo nekoliko sekundi da ga prime. Najpre je Krstičić oberen u kaznenom prostoru Spartaka kada se sjajno ubacio iz drugog plana i bio nadomak ulaska u gol šansu. Odgovornost je sa bele tačke preuzeo Ben, koji je sporim šutem po zemlji u desnu stranu jako rizikovao, ali je na kraju ipak pogodio (1:0) pošto se golman slovačke ekipe Čudi bacio u pogrešnu stranu. Međutim, radost na tribinama trajala je tek toliko koliko je Spartaku trebalo da krene sa centra i dobaci loptu do Zvezdinog gola. Rodić i Savić nisu dobro ispratili svoje igrače, a Grindal je sa desetak metara zakucao loptu u mrežu Borjana (1:1).

U Zvezdinoj odbrani duvala je velika promaja tokom celog prvog poluvremena, a naročito je grešio kapiten Savić, koji je u nekoliko navrata bez prave ideje šta će s loptom poklanjao protivničkim igračima gol šanse. Panika iz odbrane preselila se u napadačke redove u drugom poluvremenu u grozničavom pokušaju da se dođe do drugog gola. Spartak se zabarakadirao na svojoj polovini, a Zvezdini igrači često su bez organizacije napada pokušavali da “na silu” dođu do gola. Radonjić i Ebisilio često su bez rezona bezbroj puta pokušavali da iz daljine iznenade golmana Spartaka, ali su njihovi pokušaji lako zaustavljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari