Zvezda kažnjena sa 62.500 evra i delimičnim zatvaranjem tribina 1Foto: kkcrvenazvezda.rs (Arhiva)

Košarkaška ABA liga kaznila je večeras Crvenu zvezdu sa 62.500 evra zbog propusta u organizaciji prve dve utakmice finala plej-ofa protiv Partizana, kao i delimičnim zatvaranjem tribina na naredne tri utakmice u kojima će biti domaćin.

Crveno-beli su kažnjeni sa 27.500 evra zbog loše organizacije prve, a sa 35.000 evra zbog propusta u organizaciji druge utakmice finalne serije.

U odluci disciplinskog sudije se navodi da su navijači Zvezde tokom prve utakmice finala vređali igrače i trenera Partizana, da su pljuvali igrače crno-belih, kao i da su na teren ubacivali meke i tvrde predmete.

Pristalice Zvezde su, takođe, pre početka utakmice vodom polili sudiju i da su tokom meča bacali metalni novčić i žvakaću gumu prema sudijama, navodi se u saopštenju lige.

I tokom druge utakmice finala navijači Zvezde su vređali sudije, igrače Partizana i trenera Željka Obradovića, ubacivali su razne predmete na teren, „nakon utakmice iskazali su fizičku agresiju prema drugim sudionicima utakmice“.

Crvena zvezda je zbog tih propusta u organizaciji druge utakmice kažnjena sa 35.000 evra i zatvaranjem dela tribina za naredne tri utakmice.

Po odluci disciplinskog organa regionalnog takmičenja, delimično zatvaranje se odnosi na deo „Plave lože“, 15 sedećih mesta VIP lože, čitav „Parter 4“ i prvih deset redova „Tribine A“.

Košarkaši Crvene zvezde vode u finalu plej-ofa ABA lige protiv Partizana sa 2:0, a treća utakmica te serije na programu je sutra od 20.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari