Zvezda ne bi da kači titulu u ABA ligi mačku o rep: Iz Evrolige su nam drugačije pričali... 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Još nešto više od mesec dana Crvena zvezda i Partizan će živeti u iščekivanju za svoju sudbinu u Evroligi za sledeću sezonu.

Crveno-beli i crno-beli su među pet timova u košu iz kojeg će četiri dobiti posebnu pozivnicu za učešće, a njoj se nadaju i Valensija, Virtus i Alba.

Zvezda je mislila da joj povratak na tron regionalne košarkaške ABA lige donosi miran san uoči razmatranja početkom jula, ali ju je uznemirila izjava izvršnog direktora Evrolige Paulijusa Montiejunasa u predvečerje fajnal fora u Berlinu (24-26. maj) da prsten s Jadrana može da okači mačku o rep.

Reagovali su s Malog Kalemegdana.

„U februaru smo imali zvaničan sastanak između predstavnika našeg kluba i zvaničnika Evrolige, predsednika Dejana Bodiroge i generalnog direktora Paulijusa Motejunasa. Ispred Crvene zvezde prisutni su bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i moja malenkost“, rekao je generalni direktor crveno-belih Nemanja Vasiljević za portal Basketball Sphere.

„Tokom sastanka, između ostalog, rečeno nam je da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone“, dodao je Vasiljević i naglasio da ne želi da ulazi u spor sa predstavnicima Evrolige, već da „zaustavi spekulacije u domaćoj javnosti nakon što se Motejunasova izjava pojavila u regionalnim medijima“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari