Zvezda trijumfovala u Bačkoj Topoli 1Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su TSC u Bačkoj Topoli rezultatom 3:2 (2:2) u derbi utakmici 21. kola Super lige Srbije i tako smanjili zaostatak na tabeli za vodećim Partizanom na samo dva boda, uz utakmicu više. Golove za ekipu Dejana Stankovića postigli su Ivanić u 14. i Pavkov u 32. i 55. minutu, dok su strelci za TSC bili Banjac u 7. i Stanojlović u 18. minutu.

Derbi utakmica ove runde srpskog prvenstva zaista je opravdala epitet derbija, ne samo zbog velikog broja golova, nego i zato što su obe ekipe prikazale dobru partiju – svaka u okviru svojih mogućnosti.

Bilo je očigledno da je ekipa iz Bačke Topole nedavno promenila trenera i da još uvek nije u potpunosti uigrana za ono što trener Žarko Lazetić traži od njih. Najviše problema su imali na sredini terena, ali kad bi nekako uspeli da spoje nekoliko tačnih dodavanja i prebace igru ispred gola Zvezde po pravilu su pravili puno problema defanzivcima rivala.

S druge strane bilo je i više nego očito da je Zvezda mnogo bolji tim, pre svega na sredini terena. Vezisti gostiju su lako osvajali lopte, brzo stizali do kaznenog prostora protivnika i stvorili puno šansi i poluprilika. Igrači Dejana Stankovića su već posle prvih 45 minuta mogli da reše pitanje pobednika, ali su posle neverovatnih grešaka odbrane primila dva gola. Istina, oba puta su lako i brzo stizali do izjednačenja, ali su omogućili domaćinu da stekne samopouzdanje.

Fudbaleri domaćeg tima iskoristili su prvu šansu, ali su do vođstva stigli uz veliku pomoć odbrane crveno-belih. Posle povratne lopte Pankova golman Popović je pokušao da doda loptu svojim saigračima, ali je ona stigla do Banjca, koji se ušetao u kazneni prostor i lako pogodio donji desni ugao.

Fudbaleri Dejana Stankovića su odmah potom krenuli po izjednačenje i posle nekoliko poluprilika Pavkov je pogodio prečku. Ipak, samo minut kasnije Ivanić je, posle akcije po levoj strani i centaršuta po zemlji, lako skrenuo loptu u mrežu.

Ubrzo potom, praktično već u sledećem napadu, Banjac je iskoristio lošu reakciju defanzivaca crveno-belih, izborio se za loptu u šesnaestercu, dodao do Stanojlovića, a ovaj udarcem iz blizine ponovo doveo TSC u vođstvo.

Od tog trenutka domaći su pokušali da zadrže loptu u svom posedu, ali su vezisti Zvezde presingom terali igrače domaćih na greške. Domaći su se opredelili za to da „pametnim“ faulovima prekidaju akcije gostiju, a u tome im je pomogao i kriterijum sudije Stefanovića, koji je tek u 29. minutu pokazao prvi žuti karton.

U 32. minutu crveno-beli su ipak stigli do izjednačenja. Posle centaršuta Rodića, Vukanović je glavom spustio loptu do Pavkova, a centarfor srpskog šampiona lako, iz poluvoleja pogodio mrežu. Sve do kraja poluvremena gosti su napadali,ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu za gol.

U uvodnim minutima nastavka Zvezda je imala terensku inicijativu i prebacila igru ispred kaznenog prostora domaćina, ali je do vodećeg gola stigla posle kontranapada. Igrači TSC izgubili su u 55. minutu loptu na polovini crveno-belih, a gostujući igrači izveli nekoliko brzih dodavanja. Posle centaršuta Ivanić je šutirao, golman Filipović odbranio, a Pavkov odbijenu loptu ubacio u pražnu mrežu.

U narednih petnaestak minuta gosti su mogli da reše pitanje pobednika, jer su u svakom napadu imali po dve dobre prilike, ali je golman TSC sjajnim odbranama sačuvao svoju mrežu. To je bio i poslednji period utakmice u kojem su obe ekipe imale šanse da promene rezultat. Kako je vreme odmicalo Zvezda je sve lakše uspevala da kontroliše dešavanja na terenu i da u finišu bez problema privede meč kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari