Zvezda pobedila Virtus u "Areni", sjajne partije Nedovića i Teodosića 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u „Štark Areni“ Virtus rezultatom 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14) u utakmici 31. kola Evrolige.

Crveno-beli su ovim trijumfom prekinuli niz od šest vezanih poraza, a meč su rezultatski prelomili krajem trećeg perioda.

Domaći su u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali su igrači Virtusa uspevali da se vrate u meč.

Ipak, od 28. minuta crveno-beli su serijom poena konačno rezultatski slomili protivnika, najviše zahvaljući Nedoviću i Teodosiću.

Ekipa Janisa Sferopulosa sada ima učinak od 11-20, dok je Virtusu 14. porazom verovatno izgubio sve šanse da se direktno plasira u četvrtfinale.

U možda najboljoj partiji sezone Nemanja Nedović je zabeležio 25 poena (6/7 za dva, 3/5 za tri) i sedam asistencija, Bolomboj je ubacio 15 poena (7/8 za dva), Davidovac 11 poena, isto koliko i Teodosić , koji je tom učinku dodao i čak devet asistencija, dok je Luka Mitrović ubacio deset poena.

S druge strane Tornike Šengelija je postigao 25 poena (7/13 za dva, 2/5 za tri), Lundberg 15, a Belineli 14 poena (2/7 za dva).

Milošu Teodosiću, koji je pri kraju utakmice prilikom izlaska iz igre bio nagrađen ovacijama navijača oba tima, ovo je bila druga utakmica posle duže pauze zbog povrede i iskusni plejmejker je pokazao koliko je važan za igru svog tima.

U meču u kojem je njegova ekipa postigla 94 poena on je u igri proveo samo nešto više od 16 minuta, ali to je bilo dovoljno da uz pomoć motivisanog Nedovića, potpuno razbije odbranu svog bivšeg kluba.

O tome slikovito govori i plus/minus kolona u statistici, u kojoj piše da je Zvezda zahvaljujući iskusnom plejmejkeru zabeležila 22 poena više od gostiju kad je on bio na parketu.

Posle izjednačenog prve četvrtine, crveno-beli su preuzeli ritam meča i u nekoliko navrata stvorili dvocifrenu prednost, međutim, Bolonjezi su posle individualnih rola Šengelije ili Belinelija uspevali da uhvate rezultatski priključak.

Ipak, sve vreme je bilo očigledno da će u jednom trenutku timska igra crveno-belih slomiti individualni kvalitet Virtusa i to se konačno dogodilo u finišu treće četvrtine.

U trećem periodu Nemanja Nedović ubacio je ukupno 16 poena, ali su najvažniji bili oni pri kraju četvrtine, koji su Zvezdi doneli devet poena viška (74:65) i Virtus nije imao više snage da se vrati u meč.

Poslednju priliku da utakmicu uvede u dramatičnu završnicu Virtus je imao dva minuta pre kraja, kada je Belineli najpre ubacio trojku i smanio zaostatak na šest poena razlike (74:68), da bi u sledećem napadu Italijan ponovo šutirao za tri, ali lopta je izašla iz obruča.

Nakon toga je Teodosić ubacio jedno slobodno bacanje, zatim sjajno asistirao Bolomboju za zakucavanje i Zvezda je tako ugasila nade protivnika da iz Beograda može da odnese bodove.

U narednoj, 32. rundi Evrolige crveno-beli gostuju Realu, a ovaj meč je na programu u petak 29. marta (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari