Zvezda pobedom nad Javorom počela odbranu titule u prvenstvu Srbije 1Crvena zvezda - Javor Foto: Beta/Branislav Božić

Aktuelni šampioni Srbije, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Javor sa 2:0 na početku nove sezone Super lige.

Strelci na stadionu „Rajko Mitić“ bili su Branko Jovičić u 28. i El Fardu Ben iz penala u 45. minutu.

Javor, koji se ove sezone vratio u Super ligu posle godinu dana odsustva, od 44. minuta je imao igrača manje, zbog drugog žutog kartona Bobana Derića.

Vojvodina, predvođena povratnikom na mestu trenera Nenadom Lalatovićem, pobedila je Mačvu kao domaćin u Bačkoj Palanci sa 3:1.

Nekadašnji fudbaleri Mačve bili su strelci za Vojvodinu, Bojan Matić dva puta i Miodrag Gemović jednom, dok je gol za goste dao Aleksandar Stevanović.

Čukarički je golom Luke Stojanovića sa 1:0 pobedio Napredak na Banovom brdu, dok je Mladost posle preokreta sa 2:1 u Lučanima bila bolja od Radnika.

Milojević: Mogu da budem zadovoljan

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da može da bude zadovoljan današnjom pobedom nad Javorom na početku Super lige.

„Mogu da budem zadovoljan. U svakoj utakmici ima segmenta koji treba da se poprave. Kontrolisali smo utakmicu, imali mnogo šansi. Sve u svemu sam zadovoljan. Dok su igrači imali svežine, sve je to funkionisalo kako treba“, rekao je Milojević za televiziju Arena.

Zvezda je pobedila Javor na svom stadionu sa 2:0 na početku nove sezone Super lige Srbije.

Crveno-belima sledi utakmica sa Helsinkijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Imamo dovoljno vremena da se dobro odmorimo, spremimo i pripremimo utakmicu i, nadam se, odigramo dobro“, kazao je Milojević.

Trener Javora Igor Bondžulić rekao je da je lep osećaj voditi ekipu u Super ligi.

„Lep je osećaj. Imali smo situacije, primili golove na sitne greške. Naravno da je Zvezda bolja od nas, da je kvalitetnija. Čestitam joj na prvoj pobedi, a mojim momcima koji su dali sve od sebe na zalaganju. Odmerili smo snage sa šampionom, najboljom ekipom i ovo iskustvo će nam značiti dalje“, rekao je Bondžulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari