S obzirom na to da je ovog vikenda konačno spuštena zavesa na nacionalna prvenstva širom Starog kontinenta poznati su i svi potencijalni i direktni učesnici najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja Lige šampiona. Jedini srpski predstavnik u elitnom društvu Crvena zvezda žrebanje parova zakazanim za 29.

S obzirom na to da je ovog vikenda konačno spuštena zavesa na nacionalna prvenstva širom Starog kontinenta poznati su i svi potencijalni i direktni učesnici najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja Lige šampiona. Jedini srpski predstavnik u elitnom društvu Crvena zvezda žrebanje parova zakazanim za 29. jun u Nionu dočekaće, zbog koeficijenta od 19.256, kao povlašćena ekipa u drugoj rundi, a prvi mečevi na programu su 31. jula i 1. avgusta, dok su revanši zakazani kroz sedam dana. Potencijalni rivali beogradskih crveno – belih jesu ekipe koje će proći prvu eliminacionu fazu, a među njima mogla bi, mada je to teško ostvarljivo, biti i crnogorska Zeta. Dobra stvar za izabranike Boška Đurovskog jeste to što će kao povlašćena ekipa izbeći timove poput Steaue, Glazgov Rendžersa ili Bešiktaša, a potencijalni rivali su im i jerusalimski Beitar i poljsko Zaglebje. Sudeći prema do sada pokazanom crveno – beli bi trebalo bez većih problema da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija, dosadašnji „kamen spoticanja“, mesto koje je za sada još uvek neprelazno za njih.
Ukoliko crveno – beli obezbede prolaz u poslednje kolo kvalifikacija za LŠ biće postavljeni u deo nepovlašćenih ekipa, pa će ih tamo dočekati evropski giganti poput Liverpula, Arsenala, Sevilje, Verdera… Žreb za tu poslednju rundu kvalifikacija, u kojoj će se naći 32 ekipe (18 timova imaju direktno pravo učešća zbog koeficijenta, 14 ekipa stiže iz drugog kola) biće obavljen 3. avgusta.
Direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona obezbedili su Real Madrid, Barselona (Španija), Milan, Inter, Roma (Italija), Mančester Junajted, Čelsi (Engleska), Lion, Olimpik Marsej (Francuska), Štutgart, Šalke (Nemačka), Porto, Sporting (Portugal), PSV (Holandija), Olimpijakos (Grčka) i CSKA Moskva (Rusija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari