Zvezda protiv korone i Danaca do evropskog proleća 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde igraju večeras (18.45) protiv Midtjilanda u Danskoj utakmicu 3. kola Grupe F Lige Evrope, meč koji crveno-belima može da donese novi nastup u eliminacionoj fazi jednog od evropskih klupskih takmičenja. Posle pobeda nad Bragom (2:1) u prvom kolu, a zatim i trijumfa u gostima nad Ludogorecom (1:0) ekipa trenera Dejana Stankovića nalazi se u prilici da obezbedi mesto u nokaut-fazi Lige konferencija, ali i da se učvrsti na prvoj poziciji u svojoj grupi i nađe se na domak osmine finala Lige Evrope.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u četvrtak (18.45) protiv Midtjilanda u Danskoj utakmicu 3. kola Grupe F Lige Evrope, meč koji crveno-belima može da donese novi nastup u eliminacionoj fazi jednog od evropskih klupskih takmičenja. Posle pobeda nad Bragom (2:1) u prvom kolu, a zatim i trijumfa u gostima nad Ludogorecom (1:0) ekipa trenera Dejana Stankovića nalazi se u prilici da obezbedi mesto u nokaut-fazi Lige konferencija, ali i da se učvrsti na prvoj poziciji u svojoj grupi i nađe se na domak osmine finala Lige Evrope.

Pre odlaska u Dansku crveno-beli su za protivnika imali korona-virus, zbog čega neće nastupiti standardni prvotimci Aleksandar Katai i Milan Pavkov, a u Beogradu su ostali i Rišairo Živković i Veljko Nikolić.

– Katai je imao koronu i protreban mu je oporavak, kao što je Gajiću, Degeneku, Borjanu i Krstičiću bio potreban period da izađu iz korone. Pitanje je kad je igrač spreman i za koji fizički napor posle virusa. Bitno nam je zdravlje igrača i Katai u ovom trenutku ne može da odgovori stoodstotno na zahteve. Nije strašno, ali ako ima i minimalan problem ne želimo da rizikujemo. Katai, Pavkov, Živković i Veljko Nikolić su ostali u Beogradu. Imamo ozbiljne kadrovske probleme, ali nećemo se predavati – izjavio je trener srpskog šampiona Dejan Stanković najavljujući utakmicu sa Midtjilandom.

Prvi stručnjak crveno-belih ima najviše problema sa napadačima, jer u odsustvu Pavkova i Živkovića, na raspolaganju ima nedovoljno spremnog Dionija i mladog Lazetića. Uprkos tome Stanković smatra da njegov tim i u Danskoj treba da ide na pobedu.

– Činjenica da smo uspevali da ostvarimo uspehe uprkos svim dosadašnjim problemima je pohvala momcima – nije ista Zvezda, a pravimo rezultat. Zadovljan sam jer je tako. Igrači na svoj način brane boje. Ne znamo kako će proći utakmica, ali želimo da učestvujemo u svakoj, da se pitamo. Da budemo u kontroli meča, da kad dođe do 50:50, da prevagne na našu stranu.

Trener Zvezde dodao je da ne razmišlja o plasmanu u narednu fazu Lige Evrope, kao ni o meču između Ludogoreca i Brage, već isključivo o partiji svog tima.

– Gledaćemo da imamo kontrolu, da nametnemo naš način, da sprečimo njihove polukontre i kontre. Takođe, prekid im je veoma opasan, svaki aut im je kao korner. U petercu kod kornera će biti sa našim igračima 10-12 ljudi. Dosta je bitno da budemo hrabri i koncentrisani – rekao je Stanković, koji smatra da je iskustvo jedan od aduta Zvezde u duelu sa Midtjilandom.

– S obzirom na prosek godina dosta smo iskusniji i stariji od Danaca. Naši igrači imaju iskustva u ovakvim duelima. Otvorili smo dobro grupnu fazu i nema razloga da ne nastavimo tako, ali da će biti teško – biće. Rival je dobra ekipa, sa kvalitetnim madim igračima, i neće biti lako, ali iskustvo je na našoj strani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari