Zvezda rutinski do bodova u Lučanima, Dragović strelac za 28. pobedu u prvenstvu 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost u Lučanima rezultatom 1:0 (0:0) u četvrtom kolu plej-ofa.

Šampion Srbije je do trijumfa stigao pogotkom Aleksandra Dragovića, koji je u 68. minutu ubacio loptu u gol nakon akcije u kojoj su učestvovali Kraso i Milunović.

Crveno-beli su u prošlom kolu obezbedili sedmu uzastopnu titulu prvaka, pa su ovaj duel iskoristili za pripremu pred meč finala Kupa sa Vojvodinom, koji se igra 21. maja u Loznici.

S druge strane, Mladost je odavno izgubila sve šanse da se domogne neke od pozicija koje vode u evropska klupska takmičenja, pa meč skoro da nije imao takmičarski značaj.

Pre početka utakmice domaći su napravili špalir u čast šampiona, a potom odali priznanje svom kapitenu Ivanu Miloševiću, koji na kraju sezone završava karijeru.

Zvezda rutinski do bodova u Lučanima, Dragović strelac za 28. pobedu u prvenstvu 2
Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

U prvom poluvremenu nije bilo šansi za gol, da bi u nastavku gosti podigli tempo tek kad je trener Milojević napravio trostruku izmenu i u 56. minutu uveo na teren In Bom Hvanga, Mirka Ivanića i Žana Filipa Krasoa.

Samo nekoliko minuta Zvezda je stvorila prvu priliku kada je Ivanić u kaznenom prostoru dodao do Krasoa, a napadač iz Obale Slovače pogodio stativu.

Nakon vodećeg gola, crveno-beli su imali terensku inicijativu, Ndiaje, koji je zamenio Kataija, je u dva navrata bio u šansama da duplira prednost, međutim, golman Stamenković je uz malo sreće dobro intervenisao.

U narednom kolu crveno-beli u nedelju 12. maja na svom stadionu dočekuju kragujevački Radnički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari