Abazović: Iz Zakona o slobodi veroispovesti biće izbačeni svi sporni članovi 1Dritan Abazović Foto: Twitter

Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi veroispovesti su se već sve dogovorili, to će biti rešeno za pet minuta, biće izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve, rekao je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Zakon će biti promenjen, kaže lider pokreta URA, jer je to proceduralno najkraći put.

„Ako bismo išli u novi zakon, izgubili bismo godinu dana. To bi značilo da moraju da se okupe sve verske zajednice, da sednu zajedno i dogovore se, da se formiraju ekspertski timovi i da pišu novi dokument. To bi potrajalo više od godinu dana. Ovako ćemo ovaj postojeći zakon promeniti, pa ako bude nezadovoljnih, onda neka piši novi. Ovaj Zakon nije uopšte loš, samo sadrži sporne članove, koje ćemo izbaciti. Postoje četiri sporna člana koja se tiču imovine, a sve ostalo je o nekim registracijama i stvarima koje su nebitne“, kaže Abazović za portal Nova.rs.

Spekulisalo se i da je sukob između pokreta URA i dela koalicije Za budućnost Crne Gore izbio, ne zbog zakona, već zbog resora bezbednosti nad kojim i jedni i drugi žele nadležnost.

Povodom podele resora, on kaže da ne želi da odgovora na medijske napise i da se prepucava.

„Potpuno je sada nebitno koju ću ja funkciju dobiti, oni kojima su samo funkcije bitne neka se zadovoljavaju titulama. Treba što pre formirati vladu i to je sada jedino važno“, naglasio je Abazović.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović juče je uputio poziv na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore, nosiocima lista koalicija: „Za budućnost Crne Gore“ Zdravku Krivokapiću, „Mir je naša nacija“ Aleksi Bečiću i „Crno na bijelo“ Dritanu Abazoviću, čije su liste, nakon konstitutivne sednice održane 23. septembra 2020. dostavile predlog za mandatara, sa potpisima od 41 poslanika.

Termin predviđen za konsultacije je četvrtak, 8. oktobar u 11 sati, a nakon konsultacija, predsednik će predlog, u skladu sa Ustavom, dostaviti Skupštini Crne Gore, prenose Vijesti.ba.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.