Abazović "viđen" za premijera 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ

Jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta Milan Knežević predložio je rešenje političke krize u Crnoj Gori.

Gostujući u emisiji Hit-tvit na TV Pink, Knežević je indirektno potvrdio ono o čemu se već spekulisalo u crnogorskoj javnosti – da bi potpredsednik Vlade Dritan Abazović uskoro mogao preuzeti mesto premijera Zdravka Krivokapića.

Knežević je kazao i da je ključ u rukama šefa crnogorskog parlamenta Alekse Bečića, a da izlaz i postojeće situacije vidi u smeni Krivokapića i izboru novog premijera iz redova parlamentarne većine.

“Mislim da je Dritan Abazović spreman da biramo novog premijera”, rekao je Milan Knežević.

Govoreći o Rezoluciji o Srebrenici, što ju je prethodne sedmice usvojio crnogorski parlament, Knežević je ponovio da taj dokument „nije pisan u Crnoj Gori“.

„Ova Rezolucija još je sramnija od sramnog priznanja takozvanog Kosova. Da je pisana u Crnoj Gori, nikada ne bi bila napisana, jer je se tome protivi većinsko stanovništvo Crne Gore. Reč je o opštoj kampanji protiv Srbije. Optužili su sopstveni narod. Delovi parlamentarne celine ne smeju ni da pomenu Jasenovac”, rekao je Knežević, dodajući da je premijer Zdravko Krivokapić “hodajući demanti”.

Ponovio je da Vlada Crne Gore praktično više ne postoji, te da ne odražava izbornu volju građana. „DF neće trpeti ponižavanje srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori”, rekao je Knežević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Abazović „viđen“ za premijera”

  1. Заиста је невероватно да Кнежевић, Мандић и Медојевић сада предлажу Абазовића, а кукају што нема ДФ-а у власти. Људи, договорите се већ једном са Вучићем, па да знамо шта ви хоћете уопште.

  2. Туго моја , Дритана за премијера … Мило добија оно што је изгубио на изборима .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.