Ambasada SAD: Nasilje u Kongresu neprihvatljivo i užasavajuće 1Foto: Beta/AP/J. Scott Applewhite;

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je danas da je političko nasilje viđeno u Kongresu SAD neprihvatljivo i užasavajuće.

„Sramotni nasrtaj i upad u Kapitol podseća nas koliko je značajno čuvati i štititi demokratiju. Ovaj incident bi takodje trebalo da posluži i kao još jedno jasno upozorenje na zapaljivu prirodu neobuzdavanih dezinformacija, teorija zavere i laži“, navodi se u saopštenju ambasade.

U tekstu se dodaje da u svetu nema savršene vladavine, ali da demokratija daje najviše nade da će jedno društvo uspeti da se izbori sa svojim boljkama i „da svoje probleme reši na miran i transparentan način, kroz institucije“.

„Cenimo izraze zabrinutosti gradjana Srbije povodom ovih akata političkog nasilja, kao i podršku SAD koju ste iskazali i ovom prilikom“, navodi se u saopštenju.

U subotu su u Vašingtonu militantne pristalice odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa upale u Kongres i tada je poginulo pet osoba, a unutrašnjost zgrade je delimično oštećena.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Ambasada SAD: Nasilje u Kongresu neprihvatljivo i užasavajuće”

  1. Ja na to drugacije gledam, nazvali su ih Vasi cenjena ekselencijo, a Vi ste bas dobar covek cim volite cevape , da su oni domaci teroristi ali ako su to domaci teroristi oni se bore protiv lazi, prevara, manipulacija pa ispada da se bore protiv belosvetskih terorista , sta cemo sad?.
    Baciti na Irak 300 tona a na nas 500 tona osiromasenog uranijuma sta je to , kako se to zove kod demokrata?. A gde su lazi, manipulacije, i slicno da bi se na neke isporucio takav radioaktivni otpad?.

  2. A zasto ne prihvatljivo
    Zbog nasilja ili nasilja u zemlji u kojoj se pribegava,kao izraz politicke volje ili sto je dozvoljeno Jupiteru nije dozvoljeno Volu
    A

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.