Ambasador Nemačke u Crnoj Gori posetio Opštinu Tivat 1Foto: Opština Tivat

Ambasador SR Nemačke u Crnoj Gori Nj.E. Robert Veber boravio je danas u zvaničnoj poseti Opštini Tivat, gde se susreo sa predsednikom opštine Željkom Komnenovićem i predsednikom Skupštine opštine Andrijom Petkovićem.

Sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na lokalnom nivou, ambasador je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u Tivtu, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Predsednik opštine Željko Komnenović naglasio je kako je Crnoj Gori i Tivtu preko potrebna mirna politička situacija i ekonomska stabilnost.

On je izrazio spremnost za stvaranje što boljih uslova u cilju privlačenja nemačkih investitora, što bi za konačan cilj imalo otvaranje novih radnih mesta.

Takođe je izrazio nameru Opštine da ka nemačkoj humanitarnoj nevladinoj organizaciji HELP kandiduje projekat stambenog zbrinjavnja pripadnika RE populacije, stanovnika naselja „7. jul“ u Tivtu.

Ambasador Veber je izrazio nadu da će se na lokalnom i državnom nivou generisati energija za nove razvojne projekte i stvaranje jake ekonomske saradnje između dve države.

On je podsetio na važnost postojanja avio-linije na relaciji Nemačka – Crna Gora, kako bi nemački turisti birali Crnu Goru kao odredište za odmor, ali i kako bi se otvorila vrata svim onim nemačkim preduzetnicima koji bi bili spremni poslovati u Crnoj Gori.

Predsednik SO Tivat Andrija Petković upoznao je ambasadora sa radom lokalnog parlamenta, ali i ukazao na činjenicu da se veoma često problemi visoke politike sa državnog nivoa, reflektuju na lokalni nivo, što lokalne samouprave ometa u rešavanju problema i pitanja od vitalnog značaja za grad i građane.

Ovo, po rečima Petkovića, ne bi trebalo da bude slučaj, a činjenica da vlast u Tivtu pripada građanskim listama pozitivan je pomak na političkoj sceni Crne Gore, pa se o važnim pitanjima po grad odlučuje baš u Tivtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.