Bajden najavio da će posetiti Juvalde „verovatno već ovog vikenda“ 1foto EPA-EFE/STEVE POPE

Zvaničnici Bele kuće saopštili su danas da će predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden uskoro posetiti mesto masovne pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu.

Detalji o Bajdenovom odlasku na mesto masakra nisu poznati, ali je jedan visoki zvaničnik administracije rekao da bi se to moglo dogoditi već ovog vikenda, piše BBC.

Kako taj zvaničnik navodi, Bajden ne želi da smetaod naporima organa za sprovođenje zakona koji rešavaju ovaj zločin.

Prošlog utorka, Bajden je posetio crnačku zajednicu u Bafalu u Njujorku, gde je tinejdžer ubio 10 kupaca u lokalnom supermarketu u zločinu za koji se sumnja da je rasno motivisan.

Ono što je zasad poznato jeste da je u napadu ubijeno 19 učenika četvrtog razreda starosti od osam do 10 godina, kao i njihove dve učiteljice. Oni su svi usmrćeni u jednoj učionici, u koju se napadač zabarikadirao i počeo da puca oko sebe.

U napadu su poginule učiteljice Eva Mireles i Irma Garsija, dok su štitile decu od metaka koji su ispaljivani.

Napadač, identifikovan kao 18-godišnji Salvador Ramos, je mrtav, saopštili su zvaničnici. Naoružanog napadača je ubio agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku i ubio ga dok je bio zabarikadiran unutra.

“Dozvolite mi da vas uverim, napadač je mrtav“, rekao je Pit Aredondo, načelnik nezavisnog školskog odeljenja policije Uvaldea i istakao da ne traže drugu osobu u vezi sa ovim slučajem.

Utvrđeno je da je ubica pre odlaska u osnovnu školu prvo pucao na svoju baku, za čiji život se i dalje bore.

Ramos je oružje kupio na legalan način, kao poklon sebi za 18. rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.