Ko je bila Irma Garsija: Druga učiteljica heroj koja je poginula u Teksasu dok je svojim telom štitila decu 1

Američki mediji objavili su da je Irma Garsija druga učiteljica koja je poginula braneći živote dece tokom pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu.

U njenoj biografiji koja je navedena na školskom sajtu piše da je Garsija u školi predavala 23 godine, bila je udata i imala četvoro dece. Takođe piše da je volela da roštilja sa svojim mužem i sluša muziku.

Prema pisanju američkog medija NBC, njenom sinu je prijatelj koji radi u policiji saopštio da mu je majka poginula dok je štitila svoje učenike.

Nećak Irme Garsije potvrdio je njenu smrt u objavi na Tviteru.

„Moja tetka nije uspela, žrtvovala je sebe štiteći decu u svojoj učionici, preklinjem vas da držite moju porodicu, uključujući svu njenu porodicu u vašim molitvama, Irma Garsija je njeno ime i umrla je kao heroj. Mnogi su je voleli i zaista će nam nedostajati“, napisao je na Tviteru njen nećak.

Garsija je radila sa Evom Mireles, koja je prva identifikovana odrasla žrtva masakra koji se sinoć dogodio u osnovnoj školi u gradiću Juvaldeu.

U napadu je, osim dve učiteljice, poginulo i 19 učenika starosti od osam do 11 godina.

Napadač, identifikovan kao 18-godišnji Salvador Ramos, je mrtav, saopštili su zvaničnici. Naoružanog napadača je ubio agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku i ubio ga dok je bio zabarikadiran unutra.

“Dozvolite mi da vas uverim, napadač je mrtav,“ rekao je Pit Aredondo, načelnik nezavisnog školskog odeljenja policije Uvaldea i istakao da ne traže drugu osobu u vezi sa ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari