Kako je osamnaestogodišnji ubica iz Teksasa nabavio oružje i municiju? 1EPA-EFE/AARON M. SPRECHER

Tokom jučerašnje pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu život je izgubilo 19 učenika i dve učiteljice, a još nekoliko povređenih nalazi se u kritičnom stanju. Policija je po ulasku u školu ubila napadača, koji je identifikovan kao osamnaestogodišnji srednjoškolac Salvador Ramos koji je radio u lokalnom fast fudu.

Ono što je zasad poznato jeste da je Ramos automatsku pušku, kao i municiju, kupio legalnim putem za svoj 18. rođendan.

Pušku je kupio 17. maja ove maja od lokalnog prodavca koji poseduje saveznu licencu za trgovinu oružjem, u gradu Juvalde gde se jučerašnji masakr i desio.

Dan nakon što je nabavio pušku, kupio je i 375 metaka, da bi 20. maja kupio i drugu pušku, takođe legalno.

Za tih nedelju dana, koliko je prošlo od kupovine puške i municije, do pucnjave koja se sinoć dogodila, Ramos je na svojim društvenim mrežama objavljivao fotografije tog oružja, a slao ih je i svojim prijateljima.

Ramosov krvavi pir počeo je tako što je nakon rasprave sa svojom bakom pucao u nju, i ona se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Nakon toga seo je u automobil, otišao do osnovne škole, ušao u jednu od učionica i pucao na sve koji su se tu nalazili, ubivši 19 učenika i dve učiteljice. I dalje nije poznato koliko je ranjenih.

U napadu su poginule učiteljice Eva Mireles i Irma Garsija, dok su štitile decu od metaka koji su ispaljivani.

Napadač Salvador Ramos je mrtav, saopštili su zvaničnici. Naoružanog napadača je ubio agent granične patrole koji je utrčao u školu sa timom za taktičku podršku i ubio ga dok je bio zabarikadiran unutra.

“Dozvolite mi da vas uverim, napadač je mrtav“, rekao je Pit Aredondo, načelnik nezavisnog školskog odeljenja policije Uvaldea i istakao da ne traže drugu osobu u vezi sa ovim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.