Bažole: Ruski špijun bio u kabinetu francuskog ministra odbrane 2017. godine 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Špijun u službi Rusije nalazio se u kabinetu francuskog ministra odbrane 2017. godine, izjavio je bivši direktor francuske spoljne obaveštajne službe (DGSE) Bernar Bažole (Bernard Bajolet) u reportaži emitovanoj u nedelju uveče na televiziji Frans 5 (France).

Upitan o špijunu u službi Rusije koji je bio u kabinetu tadašnjeg francuskog ministra odbrane Žan-Iva Le Driana (Jean-Yves) koji je sada šef diplomatije, Bažole je rekao da je to tačna informacija i da je to preneo tadašnjim izvršnim vlastima.

Bažole je intervjuisan u reportaži posvećenoj ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„Prethodnih godina smo govorili da je sve gotovo posle hladnog rata i da ne treba više gubiti vreme na špijune koji više ne postoje, već je prioritet borba protiv terorizma. Međutim, špiunske aktivnosti nisu prestale“, rekao je on i dodao da i dalje postoje takve aktivnosti koju sprovode Rusija, Kina i SAD.

Informaciju o ruskom špijunu je pre nekoliko godina prenela francuska medijska kuća Medijapar (Mediapart). Prema Medijaparu, špijun ruske vojne obaveštajne službe (GRU) ubačen je u kabinet Le Driana, dok je bio ministar odbrane za vreme predsednika Fransoa Olanda (Francois Hollande).

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.