Branka Milić: Ne vraćam se u sud 1Foto: Janson Morison/Free Images

Ona je rekla da se u sud neće vraćati i da niko od nadležnih iz Srbije s njom nije pričao o eventualnom izručenju.

Milić ističe da je notorna neistina da se nakon napuštanja sudnice podgoričkog Višeg suda do srpske ambasade prevezla automobilom Skupštine Crne Gore i da tu svoju tvrdnju može potkrepiti zapisima sa video-kamera.

„Ja sam apsolutno nevina osoba i kao takva ne vidim razlog da i dalje izigravam dekor u jednoj besramnoj priči. Ako već treba da mi se sudi, onda ova država treba da mi obezbedi sudjenje kakvo mi se garantuje medjunarodnim odredbama o ljudskim i gradjanskim pravima i Ustavom Crne Gore“, kazala je Milić.

Branka Milić našla je utočište u ambasadi 23. novembra, nezavodovolja što je sud u Crnoj Gori odbio njen zahtev za izuzeće veštaka Miodraga Šoća.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić sumnja da je bekstvo Milić u ambasadu Srbije organizovano unapred i da je cilj odugovlačenje postupka. Viši sud naredio je izdavanje poternice za Branku Milić.

Nakon što su crnogorski državni organi zatražili pristup prostorijama Ambasade, još uvek se čeka zvaničan stav Srbije. Premijer Duško Marković je rekao da je bilo nekih kontakata po tom pitanju, ali da nema većih pomaka.