Bugarska zatvorila granice za državljane Srbije, osim u slučaju tranzita 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Putnici iz Srbije od sutra neće moći da uđu u Bugarsku osim u slučaju tranzita, objavljeno je na sajtu srpske ambasade u toj zemlji.

Bugarska je uvela privremenu zabranu ulaska svim licima iz Srbije, bez obzira na njihovo državljanstvo, od 16. jula do 31. jula.

Odluka je doneta zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i odnosi se na sve granične prelaze, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem.

Izuzetak od zabrane je dozvola srpskim državljanima da tranzitiraju preko Bugarske sa ciljem povratka u Srbiju.

Tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije Bugarske, dodaje se u obaveštenju.

Bugarska agencija Novinite javila je da ista pravila kao za Srbiju važe i za BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Kosovo, Albaniju i Tursku.

Evropska unija, čija je Bugarska članica, juče je odlučila da skine Srbiju sa liste epidemiološki bezbednih zemalja iz kojih su dozvoljena i putovanja koja nisu neophodna.

Ta lista nije obavezujuća, već predstavlja samo preporuku EU za odobravanje ulaska, a neke od 27 članica je ne poštuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Bugarska zatvorila granice za državljane Srbije, osim u slučaju tranzita”

  1. Nema vise ni Turske autobusom za more.Ubili su sve.Ali,pobeda je pobeda.Srbija ,Vučić i SNS pobedio Koronu za manje od dva meseca.Udario Šamar Evropi celoj – stručnjak na svim discplinama.Medicina je za njega mala nauka,treba nešto složenije njemu naći.Kako li će dalje laže ove zaludjene i kojim fazonima,to je jedino što nas održava u ovoj muci.Jedini smeh

    • Za dve, najvise tri, godine jedna zemlja, ne mogu sad da kazem koja, ali sve ce se znati za par nedelja, ce, u saradnji sa Srbijom, poslati prve koloniste na Mars.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.