Camović Veličković: Kamenovanje vozila RTCG šalje lošu poruku svim medijskim profesionalcima 1Foto: Screenshot/YT/Vijesti Online

Kamenovanje vozila Radio-televizije Crne Gore šalje lošu poruku svim medijskim profesionalcima, saopštili su danas iz mreže SafeJournalists i poručili da će nadležni brzom i efikasnom reakcijom demostrirati svoju posvećenost zaštiti novinara.

Predsednica Sindikata medija Crne Gore (SMCG), člana mreže SafeJournalists, Marijana Camović Veličković zatražila je efikasnu istragu slučaja.

„Ovaj incident mora biti do kraja istražen i država mora da pokaže da nema toleranciju za ovakve napade”, rekla je Camović Veličković i dodala da je sreća da niko nije povređen.

Sindikat podseća najpre medijske radnike, ali i građane i policiju da biti meta napada nije u opisu posla novinara i novinarki.

Mreža SafeJournalists, koja predstavlja više od 8.200 medijskih profesionalaca na zapadnom Balkanu, podržava SMCG u osudi napada na imovinu RTCG i zahtevima prema nadležnim organima.

„Naglašamo da svako može da se ne slaže sa uređivačkom politikom nekog medija, ali mu to ne daje za pravo da pokušava da je promeni silom. Brzom i efikasnom reakcijom, nadležni organi će demonstirati svoju posvećenost slobodi medija i zaštiti novinara”, navodi se u saopštenju.

Mreža SafeJournalists će, kako navode, obavestiti sve relevantne nacionalne i međunarodne aktere o ovom slučaju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.