Časna sestra koja je oduševila u “Glasu Italije” postala konobarica u Španiji 1Foto: EPA/JACEK TURCZYK POLAND OUT

Kristina Skučia (Cristina Scuccia), koja je oduševila sudije na takmičenju “Glas Italije” 2014. godne – tada je bila časna sestra, a sada više nije – već je konobarica u Španiji.

Njen talenat, piše Gardijan, pohvalili su neki italijanski kardinali, ali je Skučia (34), nakon osam godina u odori časne sestre, objavila u jednoj italijanskoj emisiji da je napustila redovništvo.

Skučia, koja je fenomenalno izvodila hit Ališe Kiz (Alicia Keys) “Niko” (No One), kaže da je srećna u Španiji, gde radi kao konobarica.

“Verujem da treba da slušate svoje srce. Promena je znak evolucije, ali je uvek zastrašujuća jer je lakše pričvrstiti se za svoje izvesnosti nego preispitivati sebe. Postoji li ispravno ili pogrešno?”, rekla je programu “Verisimo”, obučena u štikle i crveno odelo, sa probušenim nosom i dugom dugom tamnom kosom.

Časna sestra koja je oduševila u “Glasu Italije” postala konobarica u Španiji 2
Foto: EPA/MATTEO BAZZI

Dodala je da napuštanje monaštva – odluku koju je donela uz pomoć psihologa – ne znači da se odrekla svoje vere, ali da još juri svoj san o muzičkoj karijeri.

Kaže da je odabrala to da sledi svoje srce a ne ono što bi joj drugi ljudi rekli.

Inače, grupa časnih sestara bila je u bekstejdžu tokom Skučine audicije za „Glas Italije”.

Dok je njeno učešće na takmičenju podržala njena pretpostavljena “majka”, suočila se sa oštrim kritikama tradicionalnijih delova italijanske katoličke crkve, posebno kada je objavila pesmu “Like a Virgin”, koju je italijanska Služba za verske informacije opisala kao “nepromišljenu i proračunatu komercijalnu operaciju“.

“Kristina je dostigla tako visok nivo slave, dobijala je pozive iz celog sveta. Takođe i neke kritike, što ju je verovatno ostavilo u stanju konfuzije“, rekao je izvor iz crkve i dodao da „nakon tolikog pojavljivanja na TV-u možda malo izgubite kompas. Bila je mlada i pod velikim pritiskom”.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta “Danasova škola novinarstva“ koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, Ministarstva za kulturu i informisanje.

Časna sestra koja je oduševila u “Glasu Italije” postala konobarica u Španiji 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.