Foto: www.wikipedia.org

Na osnovu sudskog rešenja, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoše, jer u suprotnom mogu biti pritvoreni, saopšteno je iz DF.

Oni ističu da se u obrazloženju rešenja navodi da je Specijalno državno tužilaštvo 29. oktobra Višem sudu dostavilo predlog za izricanje mere privremenog oduzimanja putne isprave.

U obrazloženju se navodi da su Mandić i Knežević posle dobijanja novih pasoša u nepuna tri meseca, avgust, septembar i oktobar 2018. godine, vrlo često prelazili granice Crne Gore, odnosno da imaju potrebu da često putuju van države. Prema oceni suda, to ukazuje da imaju razvijene lične i društvene kontakte u inostranstvu, što bi mogli da iskoriste u slučaju bekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mesto ili drugu državu, ili na drugi način da ometaju dalje vođenje krivičnog postupka.

U DF su najavili da će se Mandić i Knežević narednih dana obratiti bitnim međunarodnim adresama i upoznati ih sa ovim slučajem.

Mandić i Knežević su optuženi da su umešani u pripremanje pokušaja organizovanja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. Suđenje za taj slučaj je u toku.