Cvijanović: Protesti van epidemioloških mera i sa neprimerenim skandiranjem 1Željka Cvijanović Foto: Beta/ Milan Obradović

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je današnji protest ugostitelja i frizera u Banjaluci, zbog zabrane rada, izašao van svih epidemioloških mera.

Cvijanovićeva je navela da nema ništa protiv da građani pokazuju svoje nezadovoljstvo, ali im je zamerila „neprimerena skandiranja“.

„Ono što ga svrstava u domen neprihvatljivog jesu neprimerena skandiranja. Šta neprimereno skandiranje ima sa pandemijom i merama ili ako se u pozivu na proteste potpisujete parolom koju je neko koristio u izbornoj kampanji“, rekla je predsednica RS.

Prema njenim rečima, tome nije mesto u teškoj borbi za ljudske živote i globalnoj pandemiji, jer je to onda politička akcija.

Cvijanovićeva je dodala da je zbog korona virusa u Republici Srpskoj umrlo oko 2.500 ljudi, upitavši zar to nije dovoljno upozorenje.

Ugostitelji i frizeri danas su održali proteste ispred palate predsednika RS, navodeći da nemaju ništa protiv mera, već da se bore da prehrane svoje porodice, jer vlasti RS ne subvencionišu privredu i male preduzetnike u vreme pandemije.

Učesnici protesta su uzvikivali „Lopovi“, „Hajde silo, hoćete li krenuti na gladan narod“, dok je isped ulaza u sedište predsednika RS bio raspoređen kordon žandarmerije.

Žandarmerija je potom potisnula okupljene prema Gospodskoj ulici, uzvikujući „odbij“.

Učesnici protesta od žandarmerije traže da „ne ide na svoj narod“, ističući da su „ljudi gladni i da nemaju šta da jedu“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Cvijanović: Protesti van epidemioloških mera i sa neprimerenim skandiranjem”

  1. Divan komentar Zeljkin.Pa kada si tako korektna podnesi ostavku i nemoj da radiscza lopove bec štiti svoj narod.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.