Dečak u SAD ubio majku jer nije htela da mu kupi naočare za virtuelnu realnost 1Foto: Pixabay/ diegoparra

Dečak (10) iz Vinskonsina u SAD ubio je svoju majku jer nije htela da mu kupi naočare za virtuelnu stvarnost

Dečak je prvi tvrdio da je to bio nesrećan slučaj, ali je kasnije priznao da je namerno ciljao u majku, piše Index.hr.

Negova tetka i sestra rekle su istražiteljima da se ulogovao na njen Amazon račun i naručio naočare jutro nakon što je preminula. Takođe su rekle da dečak nakon majčine smrti nije plakao ni pokazao ikakvo kajanje.

Dečak je priznao policajcima da je uzeo pištolj iz spavaće sobe svoje majke i otišao u podrum gde je prala veš, navodi se u krivičnim prijavama koje je lokalni list Journal Sentinel dobio na uvid.

Policija je saopštila da se dečak „igrao“ pištoljem te je on opalio. Međutim, dan nakon incidenta zabrinuta rodbina je pozvala policiju.

Utvrđeno je da je dečak imao istoriju „uznemirujućeg ponašanja“, uključujući zlostavljanje psa kada je imao četiri godine.

Njegova porodica je rekla policiji da je jednom prilikom napunio balon zapaljivom tečnošću i zapalio ga, izazvavši eksploziju koja je izgorela nameštaj i tepih. Porodici je rekao i da čuje da „izmišljeni ljudi razgovaraju sa njim“.

U jednom razgovoru sa policijom, dečak je rekao da je hteo da puca u zid da bi „uplašio” svoju majku. Rekao je da je uzeo pištolj jer ga je majka probudila 30 minuta ranije nego obično tog dana, u 6 ujutro.

Na dan pucnjave, fizički je napao i svog sedmogodišnjeg rođaka.

Incident se dogodio nešto pre 7 sati ujutro 21. novembra u gradu Milvoki.

Desetogodišnjak je optužen za ubistvo prvog stepena i nalazi se u maloletničkom pritvoru, a sudi mu se kao odrasloj osobi. Prema zakonu države Viskonsin, deca od 10 godina mogu biti optužena kao odrasli za određena teška krivična dela, ali advokati kasnije mogu zatražiti da se slučaj prebaci na sud za maloletnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.