DF: Brajović da se izjasni o tvrdnjama Duška Kneževića 1

Ozbiljne optužbe koje je profesor Knežević iznio na račun predsednika Skupštine predstavljaju još jedan od krunskih dokaza da je ovaj NATO tajkun izgleda korumpirao svaku instituciju sistema koje se ovih nedjelja pred našim očima urušavaju kao kula od karata, navodi se u saopštenju.

„Zato je veoma važno da Ivan Brajović odgovori da li mu je višegodišnja dugovanja na kreditnim karticama pokrivao Duško Knežević i od čijih to sredstava ? Kakav je i s kim aranžman imao Ivan Brajović da bi depozite JP Aerodromi Crne Gore držao u Atlas banci ? Za koliki je iznos profesor Knežević kupio zemlju u Bjelopavlićima na molbu Ivana Brajovića i kako je ta zemlja prepisana Kneževićevom vozaču koji se trenutno nalazi u pritvoru jer je odbio da lažno svjedoči protiv DF – a? Ukoliko Ivan Brajović ne odgovori konkretno na postavljena pitanja biće veoma jasno da je nedostojan vršenja funkcije predsjednika Skupštine, i da pod pritiskom SDT – a i Mila Đukanovića pokušava zaustaviti nezaustavljive demokratske procese“, navodi DF.

Oni su takođe pozvali potpredsednika Skupštine Branimira Brana Gvozdenovića i još uvek aktuelnog predsednika Radne grupe za izborno zakonodavstvo, da odgovori da li je kao predsednik Odbora direktora Elektroprivrede zajedno sa još jednim podgoričkim biznismenom učestvovao u podizanju kredita od 2,5 miliona evra na način što je Elektroprivreda sklopila ugovor sa tim biznismenom kako bi se kod gimnazije gradio poslovno stambeni kompleks od 40.000 kvadrata. Da li je taj kredit podignut u Atlas banci? I gde su nestale 2,5 miliona evra koje nikad nisu vraćene pomenutoj banci?

„Kriminalno politička pravosudna hobotnica koja je obavila Crnu Goru svakog dana otkriva svoje pipke do morbidne izopačenosti da je pravo čudo kako je ova država uopšte funkcionalna, jer su je sistematski uništavali upravo oni koji svih ovih godina progone DF zbog navodnog antidržavnog delovanja“, navodi Demokratski front.

Ističu da je danas svakom u Crnoj Gori jasno da je progon DF – a kao najvećeg protivnika režima bio projekat skretanja pažnje sa bezobzirne pljačke i pustošenja državnih resursa u kojem su udruženo učestvovali državnici, tajkuni, sudije, tužioci, ministri, poslanici, kako bi nakon referenduma stvorili vlastiti feud u kojem su svi građani bez obzira za kog glasali postali savremeni robovi.

„Treba li podsećati na ulogu Ivana Brajovića i Brana Gvozdenovića zajedno sa parlamentarnom većinom kad su u februaru 2017. suprotno Ustavu, Zakonu i Poslovniku, zakazali vanrednu sednicu za dva dana sa samo jednom tačkom dnevnog red – hapšenje Andrije Mandića i Milana Kneževića, a sad nikako da se odrede o vanrednim sednicima koje treba zakazati zbog Koverte i državnog udara koji je izveo režim“, navodi DF.

Ili možda podsetiti, dodaju, na izmene Poslovnika inicirane upravo od Gvozdenovića kojim se poslanici DF – a novčano i krivično kažnjavaju za upotrebu reči „lopov „ , „kriminalac“, „tajkun“ , „korupmpirani tužilac i sudija“.

A ovamo svakog dana profesor Knežević dokazuje da smo bili preblagi u formulacijama prema ljudima koji su do temelja razorili Crnu Goru. Zato gospodo Brajoviću i Gvozdenoviću očekujemo vaše odgovore ili da sačekamo SDT – a da izjavi kako ne postoji ni udaljena sumnja da ste ikad imali bilo kakav poslovni kontakt i saradnju sa profesorom Kneževićem, navodi se u saopštenju.