On je ocenio da je „Knežević nedostojan protivnik, lažov i prevarant“, koga su iskoristili oni koji žele da promene vlast u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

Gostujući u emisiji „Ukrštene riječi“ na TV Prva, Đukanović je ocenio da afera „Atlas“ ima dva cilja, a prvi je da se odbegli tajkun zaštiti od evidentne krivične odgovornosti.

„Pokušao je da se zaštiti na raznim adresama, pa i kod mene, ali sam mu odgovorio da mu ne mogu pomoći“, rekao je predsednik Crne Gore. Drugi i važniji cilj je, tvrdi Đukanović, pokušaj da se afera stavi u funkciju uznemirenja javnosti i izazivanja uličnih protesta, odnosno smene vlasti na ulici.

„Knežević je iskorišćen samo kao povod prvih par dana, nakon toga je ona partijska, medijska i NVO mašinerija preuzela stvari i pokušavaju da ostvare svoj cilj – da promene vlast u Crnoj Gori“, rekao je Đukanović. On je poručio kako nema nameru da podnese ostavku, „ne zato što je vlastoljubiv“, već da se radi o kontinuitetu borbe za vrijednosti, a da je ono što se dešava – udar na tekovine“.

„Ne zato što sam vlastoljubiv, nego zato što mislim da je ovo kontinuitet borbe za one vrednosti za koje se borimo poslednjih dvadesetak godina“, poručio je Đukanović, a prenosi RTCG.

Povezani tekstovi