Doček mitropolita Joanikija u Podgorici, premijer od njega zatražio oprost (FOTO/VIDEO) 1Foto: Twitter/@profKrivokapic

Vernici Srpske pravoslavne crkve (SPC) i predstavnici državnog vrha dočekali su večeras ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici novoizabranog mitropolita Crnogorsko primorskog Joanikija.

Vernici su skandirali „vladiko sokole“.

Među okupljenima je i premijer Zdravko Krivokapić koji je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu SPC-a i obećao da će Temeljni ugovor sa tom verskom zajednicom biti potpisan.

Krivokapić, koji je pre par dana u Patrijaršiji u Beogradu odbio da potpiše Temeljni ugovor, je od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše.

Ispred Hrama je i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić kao i lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

Okupljeni su nosili trobojke i crkvene zastave. Okupljeni vernici u Hramu nisu nosili maske i nisu držali distancu, a nepoštovanje mera zabelženo je i ispred verskog objekta.

 

Po aktuelnim epidemiološkim merama dozvoljeno je prisustvo do 50 osoba u zatvorenom prostoru, uz nošenje maski.

Lideri parlamentarne većine na večeri kod mitropolita

Novoizabrani mitropolit Crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikije ugostio je lidere vladajuće koalicije na večeri, nakon večernje službe u Sabornom hramu u Podgorici.

Na večeri su bili premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić – ali i lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić.

Gosti se vesele uz pjesme „Veseli se srpski rode“ i „Onamo, namo“, vidčjivo je na snimcima koje objavljuju podgorički mediji.

Lideri DF-a su saopštili da premijer koji je bio nosilac njihove liste više nema njihovu podršku, nakon što pre nekoliko dana U Patrijaršiji u Beogradu, nije potpisao Temlji ugovor sa SPC.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Doček mitropolita Joanikija u Podgorici, premijer od njega zatražio oprost (FOTO/VIDEO)”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.