Dodik: Mediji u Federaciji izmislili priču o ikoni 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Presedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da su mediji u Federaciji izmislili priči o ikoni i istakao da u tome nema ničega osim bolesne ambicije da se ta tema drži u fokusu, kako bi se pokrili sramni potezi Željka Komšića i Šefika Džaferovića prilikom nedavne posete Sergeja Lavrova Sarajevu.

„Organi vlasti Ukrajine do danas nisu tražili tu ikonu i ukrajinski ambasador je potvrdio da je govorio isključivo na bazi medijskih izveštaja. Lavrov je smatrao da ikonu treba vratiti, a ja ću sada pozvati ljude koji su mi je dali i javno ću im je vratiti, a oni neka objašnjavaju ostale stvari“, rekao je Dodik na koferenciji za medije po izlasku iz bolnce, gde se 16 dana lečio od koronavirusa, prenosi RTRS.

Dodik je ponovio i da je Republika Srpska protiv visokog predstavnika, bez obzira na to ko je, odakle je i kako se zove.

„Ne mora da dolazi i nije dobrodošao. Bakir Izetbegović govori da će Džo Bajden doći ovde i poravnati, da će nestati entiteti i kantoni, ali pre će nestati BiH, a RS će biti država. Nema Izetbegović šta da traži u Banjaluci, kao ni ja u Sarajevu, jer tamo nema mog naroda. Floskula da Banjaluka pripada svima je lažna, ona pripada onima koji u njoj žive, a to su Srbi. Banjaluka je srpski grad“, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.