Dodik: Najbolje da se BiH raziđe na tri nezavisne države 1Foto: RTRS

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je danas da je potrebno da se ta država „raziđe“ na tri nezavisne države i ocenio da će time postojati veći stepen mira na tom prostoru.

„Bosna i Hercegovina je pokazala da ne može da funkcioniše. Ne možemo da živimo zajedno, moramo da se raziđemo i nađemo način kako ćemo da egzistiramo kao zasebni subjektiviteti. Jedino je rešenje da se raziđemo na tri nezavisne države“, rekao je Dodik za TV Prva.

Dodik je ocenio da će postojati „veći stepen mira“ ako na teritoriji BiH budu tri nezavisne države, napominjući da neće biti oružanih sukoba na tom prostoru, „sem ako NATO ne bude radio neku intervenciju“.

Prema rečima Dodika, „jasan je stav Srbije da ona podržava Dejtonski sporazum“, ali je „Vučić više puta rekao da je protiv bilo kakvog nametanja zakona, a to se desilo“.

Dodik je naveo da ga, kad ide u Sarajevo, obezbeđuje policija RS, kao i da se „Kristijan Šmit lažno predstavlja da je visoki predstavnik u BiH“.

Komentarišući njegovu izjavu da nema promena granica na Balkanu, Dodik je upitao šta Šmit „ima s tim“, dodajući da će toga biti.

On je najavio da će predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas „upoznati sa detaljima“ događaja koji su usledili nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko „nametnuo“ Zakon kojim se negira genocid u Srebrenici

Dodik je rekao da je današnji susret Vučića sa političkim predstavnicim RS ranije dogovoren, radi zajednočkog obeležavanja stradanja Srba u operaciji „Oluja“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Dodik: Najbolje da se BiH raziđe na tri nezavisne države”

  1. Za Dodika je najbolje da napusti Bosnu, jer je trenutno najnepopularniji politicar u zemlji.

  2. Nadam se da ce neko smoci snage i zaustaviti ovog coveka. I to za dobrobit pre svega Srba pa onda i ostalig naroda u BiH. Ako smo nesto trabali nauciti iz desavanja proteklih destljeca- trebalo je da shvatimo da na kraju uvek bude onako kako zapad zeli. Mi samo mozemo da biramo hoce li to biti na laksi nacin ili na tezi, to jest preko ledja naroda. A za gospodina Dodika (i ostale Dodike) nema zime. Oni imaju dovoljno imovine za ugodan zivot, bilo gde. Jos samo kad bi to vecina shvatila na vreme…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.