Dogovor Ciprasa i Zaeva primer za Vučića i Tačija

Ostavite komentar


 1. Dogovor Ciprasa i Zaeva je u stvari sjajan primer za Kataloniju i Spaniju! Potpuna podrska Spaniji i Kataloniji u primeni tog modela!

  Mi u Srbiji se iskreno nadamo da će konstruktivniji duh konačno prodreti u Kataloniju i Spaniju. i da će međuetničke inicijative uzeti maha, što veliki deo katalonskog i spanskog građanskog društva već dugo zagovara.

  Malo ima sumnje da je poslednjih nekoliko decenija u Kataloniji i Spaniji donelo više frustracije nego napretka. Ali, ako „Prespanski sporazum“ bilo šta pokazuje, onda je to da nijedan konflikt nije nerešiv kada se upotrebi diplomatska kreativnost i politička volja.

  I mi u Srbiji bi voleli da vidimo da Katalonija i Spanija mogu da prkose današnjem globalnom trzaju ka šovinizmu. U vreme kada toliko mnogo zemalja izgleda namerava da gradi zidove, bilo bi ironično i izuzetno zadovoljavajuće videti post gospodina Solane o tome.
  Naravno, referendum u Kataloniji je po misljenju gospodina Solane „problem“ zato sto Katalonci ne postuju demokratske procedure. Clanak u NYT o Kataloniji, 2017, autor Havijer Solana.
  A da, Katalonija nije uporediva ni sa cim, napisao je vec to negde…

 2. Primjer za tu dvojicu Džibera su Stiven Mekkvin i Dastin Hoffman u filmu Papilon. Doživotna robija u Francuskoj Gijani!

Ostavite komentar


Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.