EU: Nema promene granica na zapadnom Balkanu 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas nakon sastanka šefova diplomatija država članica EU kako su mnogi ministri u raspravi ponovili stav da nema promene granica na zapadnom Balkanu i da je to neprihvatljivo, javio je iz Brisela dopisnik Hine.

Grlić Radman je rekao da je današnja rasprava o zapadnom Balkanu trajala dva sata i da je zadovoljan što je do nje došlo, ali da pisanih zaključaka neće biti jer sledi nastavak debate.

“Ovo je jedan proces, rasprava će se nastaviti, a zaključke smo ostavili za kasnije”, rekao je hrvatski šef diplomatije.

Grlić Radman je novinarima rekao i da ne zna ništa o fantomskom non-pejperu u kojem se zagovora podela BiH na etničkoj osnovi, a da je moguće kako se to pojavilo u javnom prostoru da bi se diskreditovao afirmativni non-pejper koji je predstavila Hrvatska

On je nakon sastanka šefova diplomatija država članica EU, na kojem je jedna od glavnih tema bila strateška rasprava o zapadnom Balkanu, rekao da taj dokument nikad nije video.

„Verovatno je to lansirano kako bi se diskreditovao naš afirmativni non-pejper”, rekao je Grlić Radman, nakon što se pre nekoliko sedmica u javnosti se pojavio tzv. non-pejper, koji je pripisan Sloveniji, ali čije postojanje ili autorstvo nitko nije potvrdio i u kojem se predlaže podela Bosne i Hercegovine po etničkoj osnovi, navodi Hina.

Pre toga, podseća zagrebačka agencija, na sastanku šefova dilomatije država članica EU 22. marta ministar Grlić Radman predstavio je hrvatski non-pjeper, koji su podržale Slovenija, Mađarska, Bugarska, Grčka i Kipar.

U tom dokumentu se ističe da BiH mora ostati u centru pažnje EU, da je članstvo te zemlje u Uniji i prioritet i težnja, a da bi se to ostvarilo potrebna je sveobuhvatna transformacija celog društva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “EU: Nema promene granica na zapadnom Balkanu”

  1. Nema promene granica. Ova EU krilatica je dokaz da su besmisleni i jalovi pregovori pod EU organizacijom. Treba UN i
    na 1244, pa vrati 999 vojnika i policajaca- graničara na granicu Kosova i Metohije sa Albanijom i nastavljamo pregovore. Ako treba i do sudnjeg dana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.