Foto: Printscreen

On je smenio sa vrha liste osnivača i vlasnika Mikrosofta Bila Gejtsa, koji je na drugom mestu dok je predsednik SAD Donald Tramp pao sa 544. na 766. poziciju, a njegovo bogatstvo je procenjeno na 3,1 milijardu dolara, 400 miliona manje nego prošle godine.

Zahvaljujući porastu vrednosti dEonica Amazona za 59 oDsto tokom poslednje godine, Bezos je udvostručio svoje bogatstvo koje se sada procenjuje na oko 120 milijardi dolara, znatno više od Gejtsovih 90 milijardi.

Ovo je najveća razlika između prva dva najbogatija čoveka na svijetu posljednjih godina.

Legendarni investitor Voren Bafet ostao je na trećoj poziciji, a na četvrto mesto se popeo francuski industrijalac Bernard Arno, koji je prošle godine bio na 11. poziciji i to zahvaljujući rastu evra u odnosu na dolar.

Vlasnik i osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg je peti na listi.

Dvojica Kineza su među 20 najbogatijih na svetu.

Ove godine Forbs beleži rekordnih 2.208 milijardera na svetu s ukupnim bogatstvom od 9,1 triliona dolara što je 18 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Najviše ih ima SAD – 585, Kina- 373, a 259 je novih milijardera postalo prošle godine, dok je 121 osoba pala s liste uključujući 10 saudijskih bogataša, prenosi AFP.