Foto: EPA/ VLADIMIR STOJKOVIC

On je naveo da su dva nalaza sa obudukcije, jedan koji je po nalogu tužioca uradio patolog Željko Karan iz Banjaluke, poslati na dodatna veštačenja u Zageb.

Lepir je kazao da je MUP RS predmet povodom smrti Davida Dragičevića dostavljen Okružnom tužilaštvu 29. marta, te da on nije mogao, kako je to tražio otac mladića Davor Dragičević, izuzeti iz slučaja postupajućeg tužioca Dalibora Vreću.

Davor Dragičević tvrdi da je tužilac Dalibor Vrećo jedan od saučesnika u ubistvu njegovog sina, jer je radio na zataškavanju i prikrivanju ubica, stoji na RSE.

Danas se održava posebna sednica Narodne skupštine RS na zahtev opozicionih poslanika na kojoj će se razmatrati dokument o stanju bezbednosti u Banjaluci i Republici Srpskoj – „Pravda za Davida – pravda za sve“.

Javno tvrdim da je moj sin mučen i brutalno ubijen, rekao je Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, tokom obraćanja na posebnoj sednici u Narodnoj skupštini RS, prenose Nezavisne.

„Zahvaljujem se što ste mi omogućili da se ovde borim za pravdu za monstruozno ubistvo mog sina Davida Dragičevića. Mene lično neka slobodno hapse Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić, ali da ne pomišljaju da diraju nekog od moje porodice ili nekog od članova grupe ‘Pravda za Davida'“, rekao je Dragičević u uvodu svog izlaganaj.

On je rekao da nije član nijedne partije, i da neće biti.

„Javno tvrdim da je moj sin mučen i ubijen. Ovo tvrdim sa svim dokazima i saznanjima koje sam prikupio. Evo stravične istine s kojom smo se majka Suzana i ja morali suočiti. Nadam se da više nikad nijedan roditelj neće izgubiti svoje dete“, rekao je Dragičević.