Grabar Kitarović: Želim Hrvatsku maknuti s Balkana 1Kolinda Grabar Kitarović Foto: Beta/Edvard Susak

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da želi Hrvatsku maknuti s Balkana i dokazati da je sazrela kao članica Evropske unije i NATO, što je deo njenog brendiranja i izgradnje novog imidža.

„Okupila sam 45 stručnjaka iz različitih područja. Dve respektabilne firme su radile na ovom projektu. Proizvele su smernice koje moraju biti podloga za izgradnju brenda Republike Hrvatske. Brend nije slogan, logo ili vizual. Brend je ono kako živimo“, rekla je Grabar-Kitarović koja je učestvovala na konferenciji „Hrvatska kakva nam je potrebna – novi imidž“, gde je glavna tema bila brendiranje Republike Hrvatske.

Gostujući u Dnevniku HTV, posebno je istakla nastup Hrvatske fudbalske reprezentacije u Rusiji: „Otvorio se prostor mogućnosti da se naša zemlja brendira kao pozitivna država, ne kao mala balkanska državica koja je opterećena problemima već kao država koja je talentovana u svemu i koja ima osmeh na licu. To želim da prenesem na unutrašnju scenu.“

Kaže, taj pozitivni odjek u svetu je i poruka političarima da ljudi traže nešto drugo, žele da političari pokazuju svoje slabosti, mane, prednosti, da saosećaju s njima, da su među njima, da se znaju veseliti i rastužiti.

„Hrvatsku moramo modernizovati jer smo se previše ukočili u kultu ličnosti, da tražimo nekog političara ili vođu, koji će tu sada izigravati jaku ličnost, bilo muško ili žensko, na osnovu nekakvih odlika koje ljudima sve više smetaju. Udaljenost od ljudi, bahatost, ponižavanje drugih. Ljudima to smeta i traže drugačije“, napomenula je hrvatska predsednica.

Dotakla se i rezultata izbora za Evropski parlament ukazujući da državni sistem mora dokazati koliko štiti hrvatske interese u Briselu.

„Apsolutno sve države dolaze u Brisel sa svojim idejama i zahtevima. Mi moramo prepoznati što je autentično, hrvatsko. Želim Hrvatsku maknuti s Balkana, čak se više ne spominje kao deo regije s velikim r. Mi se moramo od toga odmaknuti te je to deo brendiranja Hrvatske. Moramo dokazati da je Hrvatska sazrela kao članica Europske unije i NATO“, rekla je Grabar Kitarović.

Upitana hoće li se kandidovati na predsedničkim izborima ili ne, Grabar-Kitarović je odgovorila: „Tu sam do poslednjeg dana mandata, a izbori i kandidature će doći, sve u svoje vreme. Ne smemo gubiti vreme za izbore“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Grabar Kitarović: Želim Hrvatsku maknuti s Balkana”

  1. Koliko čujem, veoma je uspešna u svom naumu. Hrvati se masovno iseljavaju s Balkana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.