Gradonačelnici Sarajeva i Kijeva u ponedeljak u Briselu potpisuju Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa 1Foto: Bojan Cvejić

Gradonačelnici glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Ukrajine Benjamina Karić i Vitalij Kličko u ponedeljak će u Briselu potpisati Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa, prenosi danas sarajevski Kliks.

U dokumentu koji ima šest članova i stupa na snagu danom potpisivanja kaže se da gradovi Kijev i Sarajevo žele da razvijaju „plodnu saradnju u širokom spektru ekonomskih, kulturnih, turističkih, obrazovnih i drugih oblasti od obostrane koristi i prosperiteta“.

Ističe se kako Kijev i Sarajevo zajedno zastupaju evropske vrednosti demokratije, slobode i vladavine prava, te da su posvećeni ljudskim pravima, principima međunarodnog prava i promociji mirnog suživota u Evropi.

Karić je prihvatila poziv Klička za učešće na skupu „Kyiv Investment Forum“ 28. novembra u Briselu, koji se održava u Kijevu, ali je zbog ruske agresije ove godine premešten u Brisel, navodi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.