Gradonačelnik Korleonea podneo ostavku jer se vakcinisao preko reda 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Gradonačelnik sicilijanskog mesta Korleonea Nikolo Nikolozi (Nicolo Nicolosi) izjavio je danas da podnosi ostavku jer je dobio vakcinu protiv korona virusa preko reda.

„Nisam spavao prethodne noći razmišljajući o toj odluci i zaključio sam da je ispravno da podnesem ostavku“, rekao je Nikolozi (78), javila je italijanska agencija ANSA.

Mediji su preneli da policija istražuje taj slučaj. Italija je počela vakcinaciju krajem decembra a prioritet su tada imali medicinski radnici i osobe starije od 80 godine.

Međutim, Nikolozi je tada rekao da lokalni političari kao što je on, moraju odmah da budu zaštićeni protiv korona virusa, kao i medicinski radnici.

Pored Nikolozija, vakcinisani su i gradski odbornici.

Gradić Korleone je inače ovekovečio američki reditelj Frensis Ford Copola (Francis Coppola) kultnim filmom „Kum“ (1972) o sicilijanskoj mafiji i porodici Korleone, a u kojim igraju veliki glumci – Marlon Brando, Al Paćino (Pacino) i Dajana Kiton (Diane Keaton).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Gradonačelnik Korleonea podneo ostavku jer se vakcinisao preko reda”

  1. Jadan Nikolozi nije shvatio da zivi u pogresnoj zemlji i da se Korleone/gradic/preselio ovde.Mogao bi lepo da slaze da ima 85 godina i jos mnogo toga i nikom nista.Mozda jadnik i ne pretpostavlja da ovako nesto postoji na ovoj planeti a pogotovo ne u Evropi,tako blizu Korleona.

  2. Ovo treba da nam bude opomena koliko su ovde okostale strukture vlasti i bezocno se drze fotelja za stvari koje nisu uporedive sa ovom bagatelom!

  3. Видим, и Загорка Доловац даје оставку, јер се вакцинисала преко реда.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.