Gradonačelnik Kragujevca sa građanima u muzeju "21 oktobar" pratio prenos iz Njujorka: Ponosan na srpsku delegaciju 1Foto: GrO SNS Kragujevac

Uprkos tome što je Srbija isporučila sve koji su optuženi za zločine međunarodnom sudu u Hagu, pokušava da se nametne nova perspektiva po kojoj je Srebrenica genocid, a Jasenovac, Šumarice i Bratunac nisu, izjavio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je sa građanima u muzeju „21 oktobar“ u Šumaricama pratio prenos iz Njujorka.

Sa jednog od najvećih stratišta u Drugom svetskom ratu, gde su nemački fašisti streljali skoro 3.000 nedužnih civila, među kojima i 300 đaka, iz Kragujevca svetu šaljemo poruku da Srbi nisu genocidan narod, poručio je Dašić.

On je rekao da bi svi Srbi trebalo da imaju isti stav o tome, što znači i jednak stav prema svim žrtvama ratova, bez obzira na njihovu nacionalnost i versku pripadnost, dodavši da pojedine zapadne zemlje insistiraju na tome da postoje jedna žrtva i jedan krivac.

Dašić je istakao da je ponosan na borbu “naših zvaničnika u Njujorku”, predsednika Aleksandra Vučića i kompletnog tima, “koji se bori za status Srbije u svetu i da svim članicama UN predstave istinu kakva ona jeste“.

Zbog toga je sa stratišta u Šumaricama Kragujevac u svet još jednom poslao poruku mira, sa akcentom da Srbi nisu genocidan narod, poručio je Dašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari